“Elegant, fructat, complex cu un postgust fantastic” astfel descrie juriul Campionatului Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante acest rosé, precursorul producției promițătoare din anul 2018, an de recoltă excepțional. Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al spumantului rosé. La complexitatea și fructuozitatea accentuată ediției actuale contribuie vinul roșu liniștit adăugat la asamblajul vinurilor de bază înainte de îmbuteliere pentru a doua fermentație.
Soiuri : 30% Pinot Noir, 24% Meunier, 5,5% vin roșu, 40,5% Chardonnay
Metodă de vinificare : maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare : Min. 24 de luni
Plai : Tóka
Vol alc.: 12 %
Dosaj : 9 gr
Aciditate : 6,9 gr
Sticlă : 750 ml
Degorjare: 2022
Carassia Rosé Brut a câștigat Chairman`s Trophy și a fost distins cu trofeul National Champion (cel mai bun spumant rosé românesc), a câștigat un premiu special Best in Class și o medalie de aur la The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2021. Prima ediție a Carassia Rose a fost premiat cu medalie de argint la Campionatul Mondial din 2017, anul lansării spumantelor Carassia.
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Senzual și spumant, interpretare a eleganței soiului Pinot Noir, rafinat, modern, perfect pentru a-l savura împreună cu cei dragi. Aome de trandafir și zmeură și o aciditate explozivă.
Asociere culinara: fructe de mare, branzeturi proaspete, preparate din carne alba
Metoda de fermentare: Charmat – fermentare in tancuri
temperatura de servire | 8 – 10 grade C
Soi: Pinot Noir
Gust: Brut
Grade Alcoolice (%): 11.5
Volum recipient (ml): 750
Produs in Italia
Spumant Brut, obtinut din Pinot Noir si Chardonnay prin metoda Charmat ( vinificare blanc de noir cu a doua fermentatie, timp de 60 zile in autoclava). Rafinat si intens, surprinde prin verticalitate, structura complexa si echilibrata, cu note discrete de piersica si caisa.
Asocieri: preparate pe baza de peste sau fructe de mare, mic dejun.
Culoare : Alb
Tara: Romania
Regiune : Recas
Cupaj : Pinot Noir + Chardonnay
Volum: 750 ml
Grade alcoolice: 11.5%
Zaharuri reziduale spumante: Brut