Crama Bauer, deși o cramă modernă, folosește metode tradiționale de extragere a mustului din struguri pentru a conserva toate aromele terroir-ului. Este și cazul vinului spumant alb Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut. Realizat integral din soiul de struguri Fetească Regală, vinul spumant conține struguri dintr-o viță de vie veche de peste 40 de ani, ceea ce înseamnă că a concentrat în fructele sale toate caracteristicile unice ale zonei Drăgășani. Boabele de struguri sunt culese manual, apoi presate cu tot cu ciorchine pentru a extrage toată aroma pură într-un must declarație pentru terroir-ul ce-l reprezintă. Mustul este ținut timp de 2 zile în butoaie de inox, pentru ca apoi să i se adauge drojdii pline pentru complexitate și profunzime și să fie mutat în butoaie de stejar. Al doilea proces de fermentație are loc în sticlă, expresia fiind păstrată în cramă în condiții optime pentru învechire. Rezultatul este excepțional, un vin spumant cu o mineralitate fină, care aprinde toate simțurile.
Bauer J.O.H.A.N.N.A. Extra Brut este un vin spumant într-o colecție limitată, de doar 1500 de sticle.
Miros: Notele dezvăluie flori sălbatice de câmp și tonuri subtile de trandafir
Gust: Arome predominant fructate, cu o aciditate perfect echilibrată
Culoare: Galben pai
Soi: Feteasca Regala
Vie veche: 45 ani
Tip: spumant / extra brut / metoda traditionala
Maturare:8 luni fermentare si maturare in budane de stejar de 1000 litri si 63 luni a doua fermentatie si maturare in sticla.
Descoperă eleganţa aparte a spumantului Fetească Neagră Colocviu Vibe de la Cotnari ce este subliniată de culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin și persistent şi de limpiditatea cristalină.
Colocviu Vibe este un spumant cu vocație de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete și brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roșii de pădure.
Vechi soi românesc, tradițional în podgoria Cotnari, Francusa Albă era sursa vinurilor domnești, fine și pline de eleganță. Are parfum floral însoțit şi gust fructat, cu nuanţe citrice la final.
Unul din vinurile de referință ale acestui producator, acest spumant proaspăt, dar cremos, sec, se deschide cu mirosuri atrăgătoare de mere, fructe exotice și piersic alb care se duc la palatul mătăsos alături de coaja de citrice confiate. Aciditatea crocantă luminează aromele bogate și creează un finisaj răcoritor.
Free Zante Alb 2021 este primul vin Caii de la Letea in varianta “petiant”. Recomandarea noastra reprezinta “spiritul de vita libera”, caracteristic cramei de la Sarica Niculitel.
Vinul realizat din struguri Aligote este unul proaspat si vioi, cu arome de fructe, pelin si cicoare.
Degusta-l la 10 grade Celsius, alaturi de aperitive pe baza de branzeturi, salate usoare, fructe de mare sau salate cu fructe.
Vin spumant brut, obținut prin metoda tradițională de fermentare la butelii, din soiul alb cu o veche tradiție în podgoria Miniș, Mustoasa de Măderat si Chardonnay. Un spumant cu o perlare fină și durabilă, cu o aromă proaspătă, cu un gust fin, caracteristic vinului de bază. Un spumant elegant pentru evenimente speciale, și nu numai.
FreeZante este primul vin Caii de la Letea in varianta “petiant”, un rose care contureaza spiritul de vita libera caracteristic podgoriei de la Sarica Niculitel.
Proaspat, extravagant si expresiv, FreeZante este realizat din struguri Babeasca Neagra, aducand in prim plan arome fructate, de grapefruit, prune uscate, coacaze rosii si visine amarui.
Va recomandam degustarea acestui vin la 10 grade Celsius, alaturi de salate de vara, aperitive, peste, fructe de mare si branzeturi.
Un prosecco exuberant, cu un intens caracter floral si un perlaj matasos persistent. Vinul Villa Sandi Prosecco Superiore DOCG Millesimato are un buchet incantator cu note proaspete de mar galben si pere zemoase, Gustul este usor dulce, cu nuante subtile de piersici, flori de portocal, floare de acacia si mandarine. Finisajul este agreabil, fructat, cu o efervescenta energizanta.
Prosecco Rosé se prezintă dezvăluind o nuanță elegantă de roz, cu accente cupru și un perlaj viu și persistent. Prospețimea sa aromată oferă un buchet de fructe roșii și arome florale, în special note de rodie și trandafir.
La gust este mătăsos și plin, cu un echilibru foarte plăcut. Excelent ca aperitiv.
Compania ideală pentru mâncăruri, paste linguine, brânză delicată și produse de patiserie mici.