Unul din vinurile de referință ale acestui producator, acest spumant proaspăt, dar cremos, sec, se deschide cu mirosuri atrăgătoare de mere, fructe exotice și piersic alb care se duc la palatul mătăsos alături de coaja de citrice confiate. Aciditatea crocantă luminează aromele bogate și creează un finisaj răcoritor.
Free Zante Alb 2021 este primul vin Caii de la Letea in varianta “petiant”. Recomandarea noastra reprezinta “spiritul de vita libera”, caracteristic cramei de la Sarica Niculitel.
Vinul realizat din struguri Aligote este unul proaspat si vioi, cu arome de fructe, pelin si cicoare.
Degusta-l la 10 grade Celsius, alaturi de aperitive pe baza de branzeturi, salate usoare, fructe de mare sau salate cu fructe.
Vin spumant brut, obținut prin metoda tradițională de fermentare la butelii, din soiul alb cu o veche tradiție în podgoria Miniș, Mustoasa de Măderat si Chardonnay. Un spumant cu o perlare fină și durabilă, cu o aromă proaspătă, cu un gust fin, caracteristic vinului de bază. Un spumant elegant pentru evenimente speciale, și nu numai.
FreeZante este primul vin Caii de la Letea in varianta “petiant”, un rose care contureaza spiritul de vita libera caracteristic podgoriei de la Sarica Niculitel.
Proaspat, extravagant si expresiv, FreeZante este realizat din struguri Babeasca Neagra, aducand in prim plan arome fructate, de grapefruit, prune uscate, coacaze rosii si visine amarui.
Va recomandam degustarea acestui vin la 10 grade Celsius, alaturi de salate de vara, aperitive, peste, fructe de mare si branzeturi.
Un prosecco exuberant, cu un intens caracter floral si un perlaj matasos persistent. Vinul Villa Sandi Prosecco Superiore DOCG Millesimato are un buchet incantator cu note proaspete de mar galben si pere zemoase, Gustul este usor dulce, cu nuante subtile de piersici, flori de portocal, floare de acacia si mandarine. Finisajul este agreabil, fructat, cu o efervescenta energizanta.
Prosecco Rosé se prezintă dezvăluind o nuanță elegantă de roz, cu accente cupru și un perlaj viu și persistent. Prospețimea sa aromată oferă un buchet de fructe roșii și arome florale, în special note de rodie și trandafir.
La gust este mătăsos și plin, cu un echilibru foarte plăcut. Excelent ca aperitiv.
Compania ideală pentru mâncăruri, paste linguine, brânză delicată și produse de patiserie mici.
Bouvet L’Excellence Cremant de Loire Brut Blanc este un vin spumant de culoare galben – auriu cu reflexii de chihlimbar, obtinut prin metoda traditionala de fermentare in sticla.
Buchetul floral, cu arome delicioase de pere, mere coapte, pomello si piersici cu tuse fine de lanolina promite o experienta de neuitat.
Perlajul fin si persistent, impreuna cu aciditatea suculenta si energica, confera vinului o textura cremoasa fina si gust de musse, amplificand notele de mere si pomello.
Finalul armonios, fructat si lung, pune accent pe mineralitatea specifica zonei.
Asocieri culinare: excelent ca aperitiv, in timpul mesei dar si dupa masa.
Pe dealurile abrupte din Valdobbiadene, cultivarea viței de vie nu este surprinzător definită drept „Viticultura eroică”. Trebuie să te confrunți cu pante, numite „Rive” în dialectul local, uneori mai mari de 50%. Desigur, aici toate operațiunile legate de îngrijirea viței de vie și de recoltare sunt efectuate exclusiv manual.
Drusian Rive di Santo Stefano provine din struguri puri Glera, cultivați și recoltați manual în podgoria Santo Stefano, un cătun înalt de deal din municipiul Valdobbiadene.
Aici vița de vie are între 30 și 50 de ani. Datorită moștenirii lor genetice și a poziției privilegiate în care cresc, aceste plante produc ciorchini generoși de struguri aurii cu o aromă intensă, care se manifestă printr-o gamă largă de arome și arome în pahar.
Versiunea noastră brut a Valdobbiadene DOCG este fabricată în întregime din struguri Glera de pe dealuri, recoltate exclusiv manual și fermentat în autoclavă conform metodei Martinotti Charmat.
Fermentarea lentă la o temperatură scăzută, 15-16 ° C, și permanenta în drojdii selectate, sporesc caracteristicile acestui soi de struguri și conferă vinului un perlaj fin și persistent.