Showing 37–48 of 93 results

  • Petro Vaselo – Kotys 2018

    Soiul Chardonnay semnează acest vin spumant elegant, tânăr, desăvârşit prin metoda tradiţională, unde strugurii culeşi manual din podgorii cu potenţial extraordinar dăruiesc vinului arome complexe. Atenţia la fiecare detaliu face ca Petro Vaselo Kotys să dezvolte un caracter fructat, proaspăt şi rafinat, accentuat de perlajul cremos, astfel că vinul se potriveşte perfect alături de preparate cu peşte şi legume, fructe de mare sau brânzeturi. Servirea la o temperatură ideală de 12-14 grade Celsius permite o resimţire perfectă a aromaticii spumantului, care se poate păstra în sticlă la loc uscat şi întunecos, unde temperatura constantă este păstrată la 12 grade Celsius.
    Notele degustării:
    Miros: Buchet proaspăt, fructat, care dezvăluie accente fine de măr verde, piersici zemoase şi alune de pădure.
    Gust: Arome predominant fructate, crude, complimentate cu nuanţe de migdală, care conduc spre un postgust elegant, descris de note crocante.
    Culoare: Galben pai, cu sclipiri verzui.
    DOC Recas
    Soi: Chardonnay
    Tip: spumant alb / brut / metoda traditionala
    Alcool: 12%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Crama Petro Vaselo
    110.00 lei Add to cart
  • Carasssia Classic Brut – Magnum 1,5L

    Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.
    Soiuri: 65% Chardonnay, 18% Pinot Noir, 17% Meunier
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare: min. 36 de luni
    Tip: spumant alb / brut
    Plai: Kiscsere, Tóka
    Vol alc.: 12%
    Dosage: 8 gr
    Aciditate: 6,45 gr/L
    Sticlă: 1500 ml
    Degorjare: 2022
    Producator: Crama Carastelec
    MEDALII:
    BEST IN CLASS Romanian NV Brut – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
    GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
    National Champion – Best Romanian Sparkling Wine – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
    BEST IN CLASS – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
    GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA MAGNUM prin maturare îndelungată de minim treizeci de luni. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
    260.00 lei Add to cart
  • Carassia Rose Brut – Magnum 1,5L

    Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de fructe roșii și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată de 36 de luni în sticlă. Un rose “serios”, profund, somptuos, elegant și proaspăt.
    Soiuri: 55% Pinot Noir, 18% Meunier, 18% Chardonnay, 9% vin roșu
    Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
    Maturare: min. 36 de luni
    Tip: spumant rose / brut
    Plai: Tóka
    Vol alc.: 12%
    Dosage: 9 gr
    Aciditate: 6,6 gr/L
    Sticla: 1500 ml
    Degorjare: 2022
    Producator: Crama Carastelec
    Carassia Rosé Magnum a câștigat medalie de aur la Campionatul Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante 2022 din Londra, și i-a fost distins titlul de Campion National, cel mai bun spumant din România. Premiul special Best in Class i sa acordat pentru cel mai un spumant rose non-vintage.
    Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
    265.00 lei Add to cart
  • Astoria – Luxury Gold”Kingdom”

    Perlaj: fin şi persistent
    Culoare: galben-pai deschis
    Buchet: eteric, delicat, foarte personal, nota aromatica puternica
    Recoltarea are loc manual în septembrie urmată de presare moale cu o scurtă macerare la rece a cojilor și decantare statică a mustului. Fermentarea sa primară are loc în recipiente de oțel la 18/19°C cu drojdii selectate. Vinul nou se tine pe drojdia fine cateva saptamani; următoarea fază este a doua fermentație care durează 20/25 de zile la 18°. Odată terminat, spumantul se păstrează pe drojdie câteva săptămâni. Se trece apoi la stabilitatea tartrica si la imbuteliere.
    Soi: soi aromat tipic din provincia Treviso
    Tip: spumant / alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    110.00 lei Add to cart
  • Astoria – Fanò Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato

    Garantie SGR +0.50 lei!
    Perlaj: fin şi persistent
    Culoare: galben-pai deschis
    Buchet: elegant, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
    Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat cu pieliţele strugurilor pentru o lună, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 25-30 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.
    Soi: Glera
    Tip: prosecco / alb / extra brut
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    78.50 lei Add to cart
  • Prosecco Piccini – Venetian Dress D.O.C

    Aroma intensa fructata cu note de mar, lamaie si grapefruit in primele minute si apoi mirosul se dezvolta si se transforma in arome florale. Perfect pentru: Aperitiv. Se serveste la: 6/8 °C
    Asociere: Aperitive pe baza de peste, Mancaruri vegetariene
    Soi: 100% Glera
    Tip: prosecco / alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Piccini
    Tara: Italia
    78.00 lei Add to cart
  • Prosecco Venetian Dress D.O.C – Rose Millesimato 2022

    Un Rose jucaus si senzual, venit din zona Veneto, se alatura gamei premium Prosecco Piccini. Venetian Dress Rose, are un buchet moale de fructe rosii, dulci, sustinut de un perlage delicat si persistent. O editie limitata de prestigiu legata direct de conditiile meteorologice individuale si unice ale acestui vintage. Glera, folosit pentru vinurile Prosecco, si strugurii Pinot nero sunt recoltati si vinificati separat. Venetian Dress Rose este amestecul rezultat de diferite cuvee Glera selectate cu un mic adaos de Pinot Nero, vin rosu. Acest soi nobil de struguri adauga corp si complexitate vinului floral si elegant pe baza de Glera. Metoda Charmat este definita printr-o a doua fermentatie lenta si o perioada prelungita de invechire in rezervoare sub presiune. Acest proces ajuta la imbunatatirea aromelor de fructe de padure rosii si petale de trandafir ale vinului, tipice pentru Pinot Noir.
    Soi: Glera si Pinot Noir
    Tip: prosecco rose / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Piccini
    Tara: Italia
    78.00 lei Add to cart
  • Rose”Fashion Victim” – Astoria

    Tehnologie:
    O parte din strugurii roșii, separat fermentați și supuși unei scurte macerări, sunt cei care dau vinului acea culoare și acele tonuri specifice, atât de căutate de producătorii de vinuri spumante „clasice”, îmbinând aroma specifică și corpolența.
    Procesul atent și riguros de transformare a vinului de bază în spumant timp de 20-30 de zile, la temperaturi joase, are ca rezultat un produs echilibrat, delicat, desăvârșit, de o înaltă eleganță și complexitate.
    Caracteristici organoleptice:
    Perlaj: foarte fin, cu o transparenta stralucitoare, cu umbre rubinii
    Culoare: roz delicat
    Buchet: delicat, sugestiv, cu note de fructe proaspete si flori albe
    Gust: sec, bine conturat, energic, armonios si parfumat delicat
    Temperatura de servire: 7 – 8° C
    Soi: Pinot Noir
    Alcool: 11 % vol.
    Tip: spumant rose / Extra Dry
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Regiune viticolă: Veneto
    Tara: Italia
    65.00 lei Add to cart
  • Astoria ”Fashion Victim”- Moscato Rose

    Garantie SGR +0.50 lei
    Vin spumant roz și aromat, perfect pentru deserturi. Se obține din struguri Malvasia Nera și Moscato Bianco, o viță de vie din Marea Mediterană de Est al cărei nume derivă din aroma moscului care îl deosebește. Răspândită în sudul Italiei, această viță de vie a început să se răspândească în nord încă din Evul Mediu. Ambele vii care dau naștere acestui vin spumant sunt cultivate pe proprietatea Val de Brun, din provincia Treviso. Strugurii sunt recoltați noaptea pentru a profita de temperatura scăzută, păstrându-și astfel moștenirea aromatică. Cei mai buni struguri sunt aduși imediat în pivniță și supuși procesului de vinificare care implică criomacerarea pentru a păstra intacte aromele fructate ale strugurilor și o scurtă macerare în contact cu cojile strugurilor Malvasia Nera pentru a transfera culoarea delicată roz. În acest fel, s-a născut un vin spumant de desert care impresionează și prin aspectul său tineresc, demn de numele Fashion.
    Un vin spumant fructat și delicat dulce, perfect pentru a încheia o cină cu un desert frumos de ciocolată.
    Temperatura de servire: 5 – 8° C
    Soi: Malvasia Nera, Moscato
    Alcool: 7%
    Tip: spumant / rose / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune: Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    65.50 lei Add to cart
  • Astoria – Moscato ”Fashion Victim”

    Acest vin spumant dulce s-a născut în proprietatea Astoria, în inima zonei Conegliano Valdobbiadene, un teren cu o istorie a vinului antică și renumită. Acest vin spumant delicat dulce este creat în beciurile cramei Astoria, o realitate importantă ale cărei capodopere prețioase sunt prezente în cele mai bune și mai exclusiviste restaurante și baruri de vin. Solul de cultivare al strugurilor Moscato Bianco, singurul folosit pentru a crea acest vin spumant, este deosebit de bogat în minerale și este eterogen cu prezența argilei, calcarului și scheletului care conferă acele arome și parfumuri tipice. Metoda de cultivare este Sylvoz, cu o densitate cuprinsă între 4000 și 4500 de plante pe hectar. Recolta este manuală spre sfârșitul lunii septembrie, strugurii sunt aduși în pivniță unde boabele sunt presate ușor. Aceasta este urmată de criomacerare și decantare statică a mustului liber și de prima fermentare în butoaie de oțel la o temperatură strict controlată, cu adăugarea de drojdii selectate. Pentru câteva săptămâni vinul este lăsat în contact cu drojdia nobilă. După prima fermentație urmează a doua fermentație în conformitate cu metoda Martinotti Charmat în autoclavă. Procedura de producție se încheie cu stabilitate tartrică și îmbuteliere. Urmează un rafinament suplimentar în sticlă.
    Acest vin spumant este perfect ca acompaniament la deserturile delicate. Perfect după masă.
    Perlaj: fin, cu bule dense și persistente
    Culoare: galben-pai, cu reflexii verzui, strălucitoare
    Buchet: parfum specific de Muscat, distinctiv și delicat, cu note de piersică, salvie și cimbru
    Gust: profund aromat, dulce delicat, echilibrat
    Teperatura de servire: 5 – 8° C,
    Soi: Moscato Bianco
    Alcool: 7 %
    Tip: spumant / alb / dulce
    Cantitate: 750 ml
    Regiune : Veneto
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    65.00 lei Add to cart
  • “Corderíe” Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

    Strugurii recoltați în podgoriile deluroase sunt presați ușor.
    Fermentarea primară a mustului la temperatura de 16/18 ° C este urmată de un proces de spumare la temperatură scăzută pentru a respecta aromele prețioase pe care le putem aprecia în buchetul său floral, într-un gust placut moale și armonios.
    Să-l gustăm ca pe un aperitiv, cu aperitive delicate sau în perfectă concordanță cu fructe de mare la grătar.
    Soi: Glera
    Tip: prosecco alb / Extra Dry
    Alcool: 11 %
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara: Italia
    82.00 lei Add to cart
  • Prosecco Astoria Galie / Doc Treviso – Extra Dry

    Tehnologie:
    Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18 °C cu drojdii selectionate autohtone, in recipiente de inox. Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat pe drojdiile nobile pentru o luna, apoi este filtrat si turnat in autoclave unde are loc formarea spumei. Al doilea proces de fermentare are loc la 18 °C, timp de 20-25 de zile, cu drojdii selectionate. Urmeaza un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 5-10 zile. Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru cateva saptamani.
    Caracteristici organoleptice:
    Perlaj: fin si persistent
    Culoare: galben-pai pal
    Buchet: elegant, fructat si floral
    Gust: caracteristic, placut si armonios
    Temperatura de servire: 5 – 6 C
    Soi: Glera
    Tip: prosecco alb / extra dry
    Alcool: 11%
    Cantitate: 750 ml
    Producator: Astoria
    Tara de origine: Italia
    75.00 lei Add to cart