Vin produs din vite de 40 ani,plantate in 1983,in regiunea Dobrogea. Productie limitata la 4 tone/hectar,macerare pe pielita timp de 3 zile si fermentatie la temperatura scazuta. Rezultat enigmatic,cu arome florale care amintesc de trandafirul din Damasc,completand siropul de piersici si condimentele orientale precum cardamomul pe un fundal parfumat cu miere.
Vinul este demisec cu 7,8 g/l zahar rezidual,care impreuna cu 14,5% vol.alc. contribuie la finetea texturii,in perfecta armonie cu aciditatea echilibrata si taninurile granulate care structureaza gustul in partea posterioara a palatului fara nicio austeritate. Carnos, intens si persistent, cu senzatii de fructe, flori si condimente.
Un Merlot de excepție ce demonstrează potențialul uimitor pentru vinificarea acestui soi sub soarele dobrogean. Catifelat și elegant, cu o expresivitate remarcabilă, acest vin reprezintă esența terroir-ului din Aliman pusă în pahar.
Vizual: Roșu rubiniu
Olfactiv:”În nas este plăcut și complex, predominând o multitudine de fructe roșii, fructe de pădure, însoțite de note ușoare de condimente și mentă.”
Gustativ: În gust întâlnim fructele roșii coapte, dulceața de prune, note discrete de lemn dulce, frunze de dafin și mentă. Un vin elegant și complex.
Asocieri Culinare: “Însoțește cu succes carnea de vită, miel, mușchiulețul de porc.”
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Puternic și elegant, vinul pune în valoare expresivitatea unui Cabernet Sauvignon remarcabil obținut în terroir-ul din Aliman. Cu o culoare și structură intensă, alături de note de coacăze negre, mure și vanilie, acesta vine cu un potențial deosebit de învechire.
Olfactiv: “Nasul este elegant, discret, dominat de fructe roșii și negre, alături de vanilie, lemn dulce și piper.”
Gustativ: În gust întâlnim coacăze negre, mure, vișine, precum și note discrete de vanilie și ardei gras. Are un caracter puternic, robust, cu un potențial semnificativ de învechire.
Asocieri Culinare: Burgeri de vita Black Angus, steak, dar și asocieri îndrăznețe, precum o pastramă de berbecuț.
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Primitivo di Manduria Lirica este una dintre cele mai mari expresii ale oenologiei din Apulia. Provine din recolte manuale în podgorii de peste 20 de ani, cultivate prin metoda tradițională a puietului. După prelucrarea strugurilor, vinul este în cele din urmă maturat timp de 9 luni în butoaie mari înainte de a se odihni în sticlă.
Lirica Primitivo di Manduria este prezentată în paharul de culoare roșu rubin cu nuanțe granat. Oferă arome intense și complexe de fructe de pulpă roșie coaptă (cireșe, zmeură, mure), într-o fuziune echilibrată cu note de lemn prăjit. Gură moale și caldă, tannic și persistent pe fructe coapte și condimente până la finalul lung.
Lirica Primitivo di Manduria se asortează cu preparate din carne, fripturi și cărnuri fierte și brânzeturi cu maturare medie.
Crama Oprișor a ales să pună împreună trei recolte memorabile, de vinotecă, din celebra SMERENIE, anii 2016, 2017 și 2018, într-o casetă de colecție aparte denumită TRIUNGHIUL SMERENIEI.
Această ediție unică și irepetabilă are doar 728 de cutii.
Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie.
Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati.
Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata.
Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.
Cupaj rosu sec cu indicatie geografica Dealurile Olteniei, creat de Liviu Grigorica din Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder, vinificate de Veronica Gheorghiu.
Vin alb desert. Acest vin dulce natural face parte din grupul Qualitätswein mit Prädikat ( clasificare germană de vinuri de calitate , de asemenea, numit ca ” vinurile de gheață ” ) . Acest vin extraordinar e preparat după o tehnologie specială din struguri albi inghetati pe vița de vie , la temperatura de -6 … -10С.
Vinul e echilibrat în mod ideal și surprinde cu arome bogate de fructe exotice si miere pe cerul gurii , cu multe nuanțe bogate.
Bine răcit, vinul se poate servi ca un desert bun. Cantitatea acestor vinuri nobile este limitată, deoarece producere lor nu este posibilă in fiecare an.