Strugure-simbol al Segarcei, Tămâioasa Roză este un descendent al familiei Muscat-urilor, adaptat la pământul Olteniei. Acest soi a fost consacrat pe piață în varianta demidulce, fără a înceta însă să experimentăm, descoperindu-i noi valențe. Această variantă de vin sec a fost produsă din struguri selecționați. A rezultat un vin tânăr, cu arome complexe care amintesc de trandafiri și fructe roșii tinere.
Temperaturare recomandată de servire: 11ºC – 13ºC.
Feteasca Neagră este cel mai vechi soi românesc, cu rădăcini în perioada primei domesticiri a viței sălbatice, ceea ce face ca soiul să se adapteze rapid la locuri noi, căpătând în fiecare regiune câte o expresie distinctă. Vinul roze obținut din acest soi este delicat și amintește de piersicile albe din grădina bunicilor.
Dintre cele peste 200 de soiuri tradiționale ale Portugaliei, Touriga Nacional este considerat strugurele port-drapel, în primul rând datorită capacității sale de a produce vinuri de înaltă calitate, de la complicatele şi asprele vinuri din Douro la delicioasele vinuri de Porto. Avid de soare, și-a găsit cu ușurință o a doua casă în Segarcea, unde cele 1440 de ore de insolație din timpul verii îi asigură toate condițiile pentru a produce un vin călduros, generos, complex, cu grupe și etaje de arome care se succed amețitor.Intens, cu taninuri consistente, are o structură puternică, în care îmbină armonios notele de lemn și cele de fruct.
Temperatura recomandată de servire:: 16ºC-18ºC. Este necesară deschiderea sticlei cu o jumătate de oră înainte de servire şi ca vinul să fie decantat. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenţii care se fac asupra vinului.
Un debut marcat de senzaţia de fructe albe – cireşe albe, prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de senzaţii de miere, polen şi fructe exotice. Gustativ, pornește din arome fine de trandafiri și cireșe, pentru a evolua spre fructul pasiunii, rodie și senzații cărnoase. Taninurile fine, perfect integrate, se regăsesc în corpolenţa peste medie a vinului, ca factor de echilibru pentru o aciditate ridicată, care transformă acest roze într-o delicatesă rezervată unor experienţe gourmet.
Temperatură recomandată de servire:: 11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.
DOC CMD Segarcea
După maturare în tanc, pe drojdii fine, Pinot Gris-ul a căpătat accente untoase pe care cunoscătorii le aşteaptă mai degrabă de la un Chardonnay. Aceste accente, însă, aduc echilibrul necesar unui vin sprinten, dominat de fructe şi accente citrice. Gustativ, se poate descoperi aceeaşi îmbinare între aromele untoase, de brioşă caldă, şi cele de fructe albe şi citrice, ansamblul încheindu-se cu un postgust lung, viu şi reconfortant.
Temperatura recomandată de servire: 11ºC – 13ºC. Eventualele depuneri certifică numărul minim de intervenții care se fac asupra vinului.
Vinurile rosé au propria lor personalitate, considerându-se ca fiind unele dintre cele mai vechi produse vinicole. Regii francezi ziceau că este un dar trimis de Dumnezeu. Acest tip de vin este obţinut atunci când cojile strugurilor roşii sunt lăsate la fermentat doar pentru o scurtă perioadă de timp alături de pulpă.
Vinul Timbrus Rosé – ușor și aromat, creat pe baza unor combinații unice a soiurilor de struguri clasici cu cei autohtoni putând fi servit cu orice ocazie.
Terroir – Purcari, Republica Moldova.
Struguri – Merlot 50%, Feteasca Neagră 48%, Saperavi 2%. Recoltare manuală.
Culoarea – Nuanță cremoasă a piersicilor copți în stil Provence.
Aroma – Note de căpșună și vanilie, datorită fructelor și florilor tropicale albe și galbene.
Gust – Bine echilibrat, delicat de caise și grepfrut.
Postgust – Fin și răcoritor, prezența notelor de fructe tropicale.
Alcool: 13 %
Tip: rose / sec
Cantitate: 750 ml
Servire – +8 … +12 °C.
Recomandări gastronomice – Brânzeturi, fructe, salate, bucate din iepure și rață, lasagna, paste, pizza, fructe de mare.
Clasica și tradiționala Fetească Regală românească contopită cu sălbaticul Sauvignon Blanc francez, ambele îmbogățite cu o ușoară notă de Muscat Ottonel. O adevărată fuziune de arome și culturi, toate într-o singură sticlă.
Bucură-te de savoarea sa complexă, împreună cu o masă ușoară cu carne albă, fructe de mare sau legume.
DOP / DOC – CMD
Soi: Feteasca Regala , Sauvignon Blanc si Muscat Ottonel
Ușor, cu o aromă transparentă și un postgust fin, vinul clasic Pinot Noir a fost maturat în butoaie de stejar mai bine de 6 luni.
Gust: elegant cu postgust de trufe
Miros: cirese,cuisoare,vanilie
Aromele de cireșe, cuișoare, fructe de pădure și vanilie, sunt accentuate datorită gustului moale și elegant cu note de violete și postgust de trufe.
Pinot Noir se recomandă a fi servit cu brânzeturi moi, mâncăruri cu sosuri cremoase, și bucate din curcan și vițel.
Temperatura de servire este de 16-18 grade Celsius.
Soi: Pinot Noir
Alcool: 14%
Tip: rosu / sec
Volum: 750 ml
Producator: Chateau Cristi
Tara origine: Republica Moldova
Un vin cu o personalitate aparte, elegant in care regasim din plin caracterul tipic de Chardonnay, imbracat de nuantele onctuoase intense de vanilie date de barrique. Se distinge gustativ prin arome sustinute de miere si alune cu un corp plin, armonios.
Fermentat si maturat 8 luni in barrique la prima utilizare.
Distinctii: Medalia de Aur IWCB 2019
Merlot – printul si Cabernet Sauvignon – regele vinurilor rosii, se completeaza prin cupajare, rezultand un vin complex, plin, catifelat, cu arome de fructe de padure, imbinate cu note de cafea, ciocolata si tabac. Mangaierea lemnului de stejar ii confera un final lung, dulce – condimentat.
Se savureaza alaturi de branzeturi nobile maturate, carnuri rosii sau vanat.
Maturat in butoaie de stejar timp de 18luni.
Exigent şi exuberant are nevoie ca totul să fie efectuat “după regulile artei”. Tonul său unic evidențiază marele său ego care, prin personalitatea mare şi cunoașterea zonei, îl fac un portdrapel al caracteristicilor românești.
Vinificare: recoltaţi şi separați de ciorchine, strugurii realizează fermentarea al-coolică şi malolactică în cuve de oţel inox la temperatură controlată. Vinul este înnobilat cel puțin şase luni în butoaie de lemn înainte de a fi îmbuteliat.
Vizual: Roşu rubin
Nas: Profunda complexitate a aromelor, din care se disting notele de coacăze şi prune cu un parfum clar de rodie.
Gust: Inițiala intensitate a fructului matur lasă locul unei note minerale. Plăcut tanic, cu o structură bună şi splendid armonizat
Asociere culinara: Preparate din carne rosie, vanat,branzeturi maturate
DOC Minis
Soi: Feteasca Neagra
Alcool: 13,5 %
Tip: rosu / sec
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Dorvena
De culoare galben pai proaspăt și luminos, este un vin produs din struguri ecologici, cu un nas plăcut fructat și floral, cu note de pere, citrice coapte și caprifoi, suculent pe palat, destul de corpolent datorită restului de zăhăr, perfect echilibrat de aciditatea specifică zonei.
Cu o structură fermă și un final persistent ne îmbie să mai degustăm un pahar.
Este un însoțitor perfect pentru tocănițele de legume, mâncăruri asiatice picante și condimentate, clătite cu gem sau brânză.
Conținut de alcool: 11,5%
Tip: alb / demidulce
Cupaj: Chardonnay si Sauvignon Blanc
Cantitate: 750 ml
Temperatura de servire recomandată: 10 grade Celsius
Producator: Crama Nachbil
Regiune viticola: Satu Mare
Tara: Romania