Feteasca Regală este unul dintre cele mai cunoscute și căutate soiuri de struguri de vin din România. Din acest soi se poate obține un vin corpolent, cu arome intense și cu un mare potențial de învechire.
Strălucitor, limpede, te întâmpina cu un nas larg si variat, articulat pe ierburi sălbatice, ginestru, piersici si grape-fruit, împodobit cu note de patiserie vanilata. În gust curge dens și sinuos, dotat cu o aciditate granulară savuroasă care lasă gura foarte proaspătă și satisfăcută. Persistență mare cu reveniri continue de agrișe si nespole.
Acest vin poate fi savurat ca atare, la o temperatură ideală de servire de 8-10 grade Celsius, sau poate fi asociat cu mâncăruri fine, precum fructe de mare, pește, legume proaspete și brânzeturi fine sau, de ce nu, cu deserturi delicate.
Dealul Teganeanu. Mineralitatea solurilor argiloase si calcaroase este perfecta pentru cultivarea acestor struguri iar localizarea acestei parcele la jumătatea pantei face ca vita de vie sa fie mereu aerisita.
Cu o culoare galbena pai este un vin cristalin, proaspăt și mineral care galvanizează nasul cu note florale de fructe de soc, mușețel și lemon grass împodobite cu nuanțe de citrice și gutui.
În gust este echilibrat, iar notele fructate de pară și gutuie se completează armonios cu cele minerale, totul culminând cu o plăcută salinitate care conferă volum si caracter. Final elegant, învăluitor și plin, cu o persistentă lungă.
Temperatura de servire 8-10 C. Ideal alături de preparate din carne alba si brânzeturi moi dar si preparate cu fructe de mare.
Parcela este situată pe dealul Teganeanu cu e o expoziție S-SE, solul este argilos cu inserții de calcar si bogat in oxizi de fier, ideal pentru acest soi, Merlot, iar vinul rezultat este excepțional de structurat și bogat în substanțe colorante și antioxidante. Vârsta plantelor este de peste 40 de ani.
Culoarea este de un roșu rubiniu intens si profund aproape opac.
Este un excelent Merlot foarte intens, eteric, cu note de vișine în vișinată, violete, lemn dulce, piele și cacao, cu gust plin, catifelat și armonios care învăluie palatul lăsând un final lung proaspăt și vibrant.
Vin de lunga evoluție înainte de consum trebuie aerat cel puțin 2 ore înainte și servit la 16-18 C.
Asociere culinara, vânat cu pene, antricot de berbecuț, brânzeturi cu maturare lunga dar si deserturi pe baza de ciocolata neagra.
Acest cabernet este recoltat de pe Dealul Zorilor. Parcela are o orientare atipica N-NE mai răcoroasa. Vita de vie are o vârsta intre 40 si 50 de ani iar producția este de circa 3000 kg/ha. Culesul este strict manual ,fermentația malo-lactica are loc in butoaiele de stejar in care vinul își va desăvârși evoluția pentru o perioada de un an si jumătate. Mare parte din baricuri sunt din stejar francez dar se mai folosesc si românești si italiene.
Este un vin roșu rubiniu cu nuanțe adânci de granat. Intrigă prin fructe, fascinează cu notele sale picante, surprinde cu o dulceață vag insinuată. Este plin de arome fructate care amintesc de prune, cireșe si afine. De asemenea, oferă note de cacao și nuanțe picante de piper negru, scorțișoară si anason .
Gustul său este aromat, vegetal, învăluitor delicat în gură, lăsând un post gust de fructe supra coapte, absolut plăcut. Vinul pe care poate ne-am dori cu toții să-l bem pentru a ne entuziasma la fiecare înghițitură.
Se recomanda oxigenare cu 2 ore inainte , temperatura de servire 16-18 C in pahare balon, preparate culinare de structura importanta steak-uri , brasato , Tournedos Rossini sau trufe de ciocolata belgiana.
Vioi și elegant, acest vin se prezintă cu o culoare galben-pai, cu arome intense de flori albe, pară proaspătă și mere verzi, completate de fine note de citrice. Foarte plăcut în gust, unde se revarsă suculent amintind de aromele intense resimțite olfactiv. Postgust lung și intens.
Servire:
10-12 grade Celsius. Foarte bine pus în valoare de preparate din pește oceanic, crustacee dar și paste cu sosuri albe.
Este un vin ce poartă numele lui Paolo Mennini, italian din Toscana cu o poveste impresionantă. Un străin îndrăgostit de România, Paolo a găsit în zona viticolă a Drăgășaniului a doua lui casă. “Ho sognato di essere qui” – spune eticheta unui Negru de Drăgășani de excepție, selectat de Răzvan Macici din zona Drăgășani.
Strugurii au fost selecționați de pe unica parcelă 1,7 ha cu Negru de Drăgășani plantată în 2009, recoltați manual în lădițe și sortați cu rigoare. După macerarea la rece a mustuielii, a urmat inocularea cu drojdii selecționate și o omogenizare periodică a mustului în fermentație cu pielița strugurilor. Vinul tânăr a fost tras la maturare în baricuri de anul doi din stejar franțuzesc, unde a stat timp de 18 luni. Apoi s-a făcut o selecție la baric, după care a urmat asamblarea vinului. Astfel am obținut aproximativ 5.000 de litri, iar vinul a fost îmbuteliat după o filtrare ușoară. Negru de Drăgășani din recolta 2016, are o culoare de un roșu dens și strălucitor.
Aromele primare de fruct negru de pădure, de mure și cireșe negre amare. Gustativ se continuă cu aceleași caracteristici, cu un lemn foarte bine integrat, taninuri dense și catifelate, cu note de ciocolată, un postgust lung și persistent, un vin cu potențial mare de învechire, până la 10-15 ani.
Temperatura optima de servire este de 15°-17° Celsius.
Vinul va câștiga în complexitate prin decantare. Partener ideal pentru preparate din carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, piept de rață, brânzeturi maturate.
De când s-a înmulțit atenția acordată cultivării și prelucrării sale, Primitivo di Manduria a oferit emoții din ce în ce mai mari pasionaților de vin din întreaga lume, atât de mult încât a devenit, sub numele de Zinfandel, o trăsătură caracteristică viticulturii californiane. Primitivo Salento IGT este un vin cald și învăluitor, ideal pentru mezeluri și mezeluri și brânzeturi mature.
Struguri / Primitivo di Manduria 100%.
Recolta / Între sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.
Vinificare /Macerare lungă în rezervoare de oțel și fermentare la temperatură controlată. Următoarele 12 luni de învechire în barrique.
Degustare /Roșu rubiniu intens cu nuanțe violete, nasul este foarte fructat cu o prevalență de fructe roșii precum mure, afine, prune și cacao. In gura este bogat, fructat, cu corp si structura mare.
Ferrari Brut Gran Cuvée Jeroboam 2016 este o etichetă istorică de la Ferrari Cellars și un manifest al uniunii perfecte dintre teritoriul Trentino și strugurii Chardonnay. Linia Gran Cuvée oferă Chardonnay vintage Trentodoc pur, lăsat să se rafine timp de cel puțin cinci ani în sticle de dimensiuni speciale.
Note de degustare: galben pai viu strălucitor. Perlajul este fin și persistent. Buchet proaspăt și intens, cu o notă fructată largă de măr auriu copt, flori albe și un parfum delicat de drojdie, dat de cele 20 de luni de învechire în sticlă. Gust armonios și echilibrat , cu o notă ușoară de fructe coapte și senzații plăcute de crustă de pâine.
Asocieri recomandate: excelent ca aperitiv asociat cu sunca cruda excelenta. De asemenea, notabil la sfârșitul mesei.
Curiozitate: Ieroboam , Mathusalem , Salmanazar și Balthazar își datorează numele unor personaje biblice. De-a lungul timpului, acestea au devenit sinonime cu formatul în sine. Jéroboam este formatul de trei litri, care corespunde la patru sticle de 0,75 litri. Originea numelui datează din Vechiul Testament: Ieroboam a fost de fapt primul rege al Israelului, precum și fondatorul acestuia.
Prima etichetă produsă de Giulio Ferrari la începutul secolului XX este Blanc de Blanc cu un stil inconfundabil care cucerește pentru prospețime și parfum.
Vizual se prezintă cu un galben pai strălucitor și perlaj de persistență considerabilă. Pe nas de mare intensitate. Notele fructate tipice Chardonnay-ului preludiu la note plăcute de crustă de pâine și alune conferite de cele peste 30 de luni de învechire pe drojdie. Gustul este proaspăt și de mare finețe, face înghițirea îmbietoare și satisfăcătoare. Finalul lung oferă note de citrice și senzații minerale.
„ Perlé Bianco” Riserva de la Ferrari provine din cele mai bune crusuri Chardonnay cultivate la altitudine,chintesența stilului Perlé. Seduce prin complexitatea și catifelarea sa rafinată. Acesta provine din selecția atentă a loturilor de Chardonnay, despre care vinificatorii Casei consideră că sunt mai potrivite pentru învechirea îndelungată. Este un Trentodoc Riserva care seduce prin personalitatea sa versatilă, fascinează prin armonie și cucerește prin eleganța sa.
La vedere perlajul, fin si persistent, danseaza intre reflexe aurii. Nasul dezvăluie un buchet de mare complexitate în care ies în evidență note de cedru confiat, dulceață de gutui și senzații florale care sunt preludiul unor întinderi mai complexe de briză de mare și pâine condimentată. La înghițitură prospețimea și aroma se îmbină în perfectă armonie cu o moliciune rafinată care readuce la șederea îndelungată pe drojdie. Persistența gustativă finală este magnifică, dând arome de piper alb și caise deshidratată.
96 Puncte Luca Maroni: Deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă și minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci. Impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi. Prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură. Se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire.
Soi: Primitivo (Zinfandel) – vițe vechi de peste 60 de ani; struguri cultivați cu metode tradiționale, culeși și selecționați manual, ciorchine cu ciorchine
Culoare: roșu intens cu tente purpurii
Miros: gem de fructe roșii cu adieri de fructe negre
Gust: deosebit de elegant și puternic, cu o tipicitate evidentă; minunate arome de fructe roșii coapte, coacăze negre, piper negru și nuci; impresionant de concentrat și dens, ”dulce” fără a fi greoi; prospețimea și aciditatea te invită să iei încă o gură; se remarcă postgustul persistent, echilibrul și structura care-l recomandă pentru învechire
Recomandări gastronomice: un vin de meditație ideal, dar care merge foarte bine și cu carne roșie, vânat, somon, ton, legume la grătar, brânzeturi maturate (Grana Padano)
Maturat cel puțin 14 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american.
Un vin minunat care nu trece timpul și generațiile, deoarece nu reușește niciodată. Este un roșu elegant cu putere și un echilibru magnific între fructele coapte și notele picante. Aceasta Reserva dă o notă personală profilului clasic al vinurilor Rioja.