”Am pus in acest Cabernet Sauvignon de Tohani toata cunoasterea,maiestria si iubirea pe care le am pentru vin.E vinul unei vieti petrecute in vie.” – Ion Marin / Maestru oenolog Tohani
Regele vinurilor rosii se prezinta rosu rubiniu si cernelos, ce denota densitate si consistenta. Caracteristic soiului Cabernet Sauvignon, este generos in arome si razbat fara multe dificultati, tonuri de coacaze negre si gemuri dulci, carora li se alatura senzatii de condimente si lemn. E un vin puternic iar gustul este pe masura. Taninuri modelate cu atentie de timpul petrecut in baricuri, cu structura solida si matasoasa, unde postgustul lung se imparte altruist, intre gemuri si condimente.
Servire:
15°-17° Celsius. Recomandam o decantare de minim doua ore. Va propunem sa asociati vinul cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat si branzeturi maturate.
Petite Helena este un cupaj bine conturat din soiurile Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si minunata noastra Sarba 30%. Pe langa aromele specifice datorate fermentarii si maturarii in baricuri noi de stejar frantuzesc ca vanilie, scortisoara si cuisoare am dorit sa avem prospetimea cat si mineralitatea specifica zonei Cotesti. Avem fructe exotice ca papaia, ananas si fructul pasiunii; pere zemoase si coaja de lime completate de note inconfundabile de petale de trandafir specifice soiului Sarba!
Vinul este corpolent, cu o aciditate pe masura, alcool bine integrat si un post gust persistent si revigorant! Echilibrat, intens si onctuos cu o explozie de arome.
DOC – CMD Cotesti
Soi: Chardonnay 40%, Chardonnay Barrique 30% si Sarba 30%
Am luat energia si dinamismul din pasiunea de a inova, am adaugat aroma stafidelor si am reinviat bonomia deserturilor intr-un vin pretios, dulce. Sarba Sweet Wine este un vin alb de desert obtinut prin deshidratarea naturala a strugurilor, proces care ne-a permis concentrarea zaharurilor la peste 400 g/l si pastrarea aciditatii naturale specifice zonei Cotesti.
Cu un randament de pana la 30%, mustul obtinut a fost fermentat lent si maturat in baricuri noi de stejar frantuzesc timp de 14 luni cu batonaj pentru a adauga complexitate si cremozitate.
Se potriveste in special deserturilor si branzeturilor fine si a imprumutat culoarea de ambra a apusurilor de toamna.
Produsul se comercializeaza doar in cutie personalizata. Este ideal pentru un CADOU special.
Cu o culoare galben-verzui superba, aceasta Sarba impresioneaza printr-o aroma primara de lime, piersica alba, ananas, mango completata de note inconfundabile de petale de trandafir. De aceasta data exceptionala este aciditatea care imbraca frumos corpul vinului si ii confera un post gust memorabil.
Doar 1450 de sticle au fost produse de această ediție a vinului Sintagma – un vin ecologic, cupaj din Rara Neagră și Cabernet Sauvignon, din struguri cultivați în podgoriile Equinox din apropierea satului Olănești. Maturat în baricuri timp de 30 luni.
O culoare atrăgătoare de un rubiniu intens cu reflexii închise. Arome de fructe negre coapte, cireșe amare și prune confiate, dublate fin de note delicate de cafea. O structură fină, echilibrată și elegantă. Un gust memorabil! Un postgust lung, condimentat. Impresionant! Vinul a fost maturat timp de 30 de luni în baricuri de stejar.
Temperatura de servire: 16-18 °C
Gastronomie: Charcuterie sau platou cu brânzeturi maturate fine. De exemplu, Cheddar, cașcaval maturat în vin, Gouda. Platouri cu mezeluri și prosciutto și jamon. Carne de vânat, carne de miel, vită, rață și porc.
Recolta 5 Elemente, 2019, eticheta bordeaux reprezintă o ediție diferită față de combinațiile anterioare ale edițiilor cu care ne-am obișnuit. Vinul a fost maturat timp de 16 luni în baricuri de stejar. S-au produs 2000 de sticle.
Cupajul din această ediție este creat din următoarele soiuri:Shiraz, în capul listei cu 30%. Ceva neobișnuit față de anii precedenți în care domina fie Cabernet Sauvignon fie Merlot. Shiraz este un soi destul de corpolent și echilibrat. E singurul soi roșu care suportă în cupaje mai multe soiuri, până la 13 soiuri într-un singur cupaj. Acesta este definit de un caracter impresionant, condimentat, picant.Rară Neagră 23% – aici soiul românesc oferă o senzație de catifelat, în perfectă armonie cu bărbătosul Shiraz. Carménère 19%– rolul său este de a oferi vinului mai mult fruct și taninuri moi. De asemenea, acesta oferă senzații răcoroase, de mentă verde. Malbec 18% – un soi robust, corpolent care oferă caracter și un echilibru în ceea ce privește aciditatea. Merlot 10% – cel mai mai diplomat soi care împacă orice pretențios.
Catifelat și elegant.5 Elemente 2019, eticheta bordeaux, vinul impresionează prin caracterul său plin, impresionant cu robă de un roșu rubiniu intens. Nasul cucerește prin note de fructe negre dulci, cafea, ciocolată, piper negru măcinat și lemn dulce. Structură plină cu un echilibru privind nivelul de alcool 14% și aciditate medie. Un final fructat și condimentat ,cu un postgust lung.
Un vin grațios ce a fost maturat în butoaie de lemn de stejar timp de 6 luni. Are o culoare galben pai ușor translucid, un buchet expresiv de pepene galben, flori de soc, fructul pasiunii și o tentă de vanilie în aroma și gust. Persistent, complex și cu o structură bogată, acest vin este o adevărată reflecție a elegantei și nobleței în sticlă.
In 1970,cand a fost plantat soiul Chasselas Blanc ,oamenii au conservat numele acestui plai,Kula,tocmai pentru ca se afla in cel mai inalt punct al dealului de la Silagiu,la 324 metri.Dupa o jumatate de secol,am considerat ca merita sa incercam sa facem un vin monovarietal din acest soi,cu interventii minime atat in vie cat si in crama. Dedicat oamenilor curiosi si sensibili inspre vinurile de Terroir.
Cabernet Sauvignon (50%) şi Merlot (30%) sunt soiuri de struguri prezente de mult timp în România care s-au adaptat foarte bine zonei Drăgăşani, dând naştere unor vinuri deosebite. Negru de Drăgăşani (20%) este un soi unic şi interesant ce îşi are originile în solul din Drăgăşani, unde şi-a dezvoltat caracteristicile unice.
50% din acest cupaj este maturat timp de 16 luni în butoaie frantuzesti noi din stejar.
Culoarea acestui cupaj este rubiniu inchis profund. Acest vin are un buchet puternic de coacăze negre proaspete şi violete cu o uşoară notă de ciocolată. Gustul său generos şi intens fructat este îmbrăcat într-o subtilă notă de cafea proaspăt prăjită. Taninii mătăsoşi şi copţi asigură vinului un potenţial bun de învechire.
A se servi la 18°C, alături de carne de vită la grătar.
DOC – CMD Dragasani
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot, Negru de Dragasani
Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.
A se servi la 17°C, alături de carne înăbușită în sos de vin.