Un vin pentru orice anotimp, capabil sa satisfaca orice gusturi. De un galben pai cu reflexii aurii, prezinta un buchet complex de arome seductive de pepene, ananas, pere cu o nota fina de frunze de rosie. Se imbina perfect cu carne alba, fructe de mare si peste.
Drusian Sui Lieviti reprezintă aroma tradiției. Este produs așa cum au făcut bunicii noștri, cu cea de-a doua fermentare în sticlă, fără degustare.
Vine în versiunea Brut Nature și se distinge printr-un profil aromatic fără precedent în comparație cu Prosecco Superiore produs în conformitate cu metoda Martinotti Charmat. Ideea tipică de crustă de pâine se remarcă datorita contactul prelungit cu drojdiile, care conferă o adâncime aromatică mai mare.
Ammos Rouge remarca prin arome elegante, de fructe negre, visine pastrate in zahar, completate de valente de vanilie si stejar. Gustul este intens si complex, de fructe rosii si negre si puternic condimentat si imbogatit cu un intreg spectru de arome lemnoase si nuante.
Temperatura recomandata: 16° – 18°C
Preparate recomandate Preparate din carne rosie, vanat, platouri de mezeluri uscate, branzeturi intens aromate, berbecut, rata la cuptor.
După cele 12 luni de maturare în baricuri de origine franceză de a doua folosință Cabernet-ul Sauvignon are acea voiciune, dar cu o tentă de opulență care se încheie într-o astringență fermă, specifică soiului.
Vin roșu rubiniu cu arome de cireșe negre și coacăze, cu note catifelate de ciocolată. Gust plin și echilibrat, cu tanini bine integrați, urmat de un post gust remarcabil.
Asociere gastronomica: Carne de vită la grătar, tort de ciocolată neagră.
Acest vin rose din soiurile Merlot, Syrah si Pinot Noir, este obtinut printr-o metoda moderna de vinificatie, fermentat la temperatura scazuta, pentru a-si pastra aromele. Cea mai inalta treapta valorica a acestor soiuri, obtinuta in cramele noastre, este Caii de la Letea. Se caracterizeaza prin prospetime, fructuozitate, iar notele de capsuni, flori si zmeura il fac foarte placut, cu echilibru olfacto-gustativ bun. Insoteste cu succes preparatele din carne alba si carne rosie si da o savoare noua preparatelor din peste.
Mariajul celor trei soiuri vinificate impreuna contureaza un buchet expresiv si echilibrat dominat de un post gust lung si desavarsit. O simfonie ludica de arome fructate unde se remarca note de cirese, fragi si coacaze ce evolueaza intr-un final dominat de accente de fructe exotice.
Note degustare:
Culoarea atragatoare, intre petala de trandafir si alama batuta, parfumurile diafane de fragute si gem proaspat de capsune, printre care pulseaza tuse vegetale si minerale, gustul proaspat, zglobiu, cu arome de fructe rosii si final citric-mineral fac din acest vin un veritabil campion al categoriei.
Temperatura optima de consum: 10°C.
Asocieri Gastronomice: Preparatele de peste rosu, carnae de rata la cuptor, mix de legume la grill, platou de branzeturi.
Un Chardonnay elegant cu arome complexe de flori și citrice, de piersici coapte, vanilie, unt și tușe minerale savuroase. După asamblajul celor două Chardonnay-uri, cel fermentat în tanc și cel parțial fermentat în baric, a urmat fermentația malolactică și batonajul timp de 6 luni la baric și învechirea în sticlă, minimum 6 luni.
A intrat în tradiţia Cramei Oprișor bunul obicei de a oferi iubitorilor de vin darurile recoltelor de vârf din anii precedenți. În acest sens, CALOIAN Zinfandel Alb este o adevărată revelaţie.
Creat pentru o ediție limitată, vinul CALOIAN Zinfandel Alb, proaspăt și ușor picant, se bucură de o aciditate bine integrată în corpu-i fin şi elegant. Intensitatea aromelor de flori de cireș și de portocal completează gustul sprințar de caise în pârg.
În România, primul hectar din soiul Zinfandel (it. Primitivo) a fost cultivat de Crama Oprișor. Vinificaţi, strugurii roșii s-au preschimbat în inegalabilul CALOIAN Zinfandel Alb.
Aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cirese de mai si capsuni, nuantate de note citric-vegetale. Gustul prezinta un atac cu senzatii dulci, dar apoi evolueaza dominat de o aciditate tipica vinurilor tinere, postgustul fiind proaspat, vioi, elegant si placut.
Aspect: O Fetească Regală de o culoare galben-verzui.
Miros: Arome proaspete din zona floral-vegetal. Arome discrete de flori albe, de pere verzi.
Gust: Un vin sec, bine echilibrat, cu aciditate naturală bună. Corpolența este medie plus. Gustul este fructat cu o bună mineralitate. Ușor de băut.
Asociere Culinara: Poate fi asociat foarte bine cu carne de pui, de rață, cu fructe de mare, la platouri cu aperitive. Vinul merge foarte bine cu somon în crustă.
Vivacitatea acestui Sauvignon Blanc este echilibrată de notele subtile și elegante de miere, oferite de învechirea în butoaie de lemn de salcâm (acacia) de 225 de litri, timp de 6 luni. Procedeul de batonaj pe drojdie fină conferă vinului o onctuozitate delicată și un post gust susținut.