Nasul eliberează note moi și exotice, cu o notă de litchi și ananas și o notă de migdale. Alte note de citrice sunt percepute la palat, însoțite de arome de lemn de cedru, toate susținute de o mineralitate înțeleaptă. Pe langa structura placut armonioasa si moale, isi datoreaza aroma sa deosebita invechirii in barrique.
Un vin excelent de aperitiv, care se potrivește bine și cu supe și mâncăruri pe bază de pește și carne albă, precum și cu bucătăria asiatică și brânzeturile dulci.
Un vin fructat, de un galben puternic, cu un buchet exotic de litchi, pepene galben, citrice și câteva note de violetă. La gust este foarte moale si plin, armonios si echilibrat; convinge cu un final lung, intens.
FreeZante este primul vin Caii de la Letea in varianta “petiant”, un rose care contureaza spiritul de vita libera caracteristic podgoriei de la Sarica Niculitel.
Proaspat, extravagant si expresiv, FreeZante este realizat din struguri Babeasca Neagra, aducand in prim plan arome fructate, de grapefruit, prune uscate, coacaze rosii si visine amarui.
Va recomandam degustarea acestui vin la 10 grade Celsius, alaturi de salate de vara, aperitive, peste, fructe de mare si branzeturi.
Summer Breeze este un vin rose obtinut din Feteasca Neagra, Pinot Noir si Syrah, cu arome de fructe rosii de padure, completate cu note de petale de trandafir si de dulceturi. Cu o buna aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat si urmat de un post gust lung.
Va recomandam sa degustati acest vin la 10-12 grade Celsius, alaturi de preparate din peste, fructe de mare, bruschete, piept de rata sau branzeturi.
Un roze facut din struguri albi Pinot Gris, elegant si discret, cu aciditate bine definita si arome racoritoare de capsuni, cirese amare si trandafiri insotite de note de merisoare uscate in finalul proaspat.
asociere culinara | Se potriveste cu salate, mancaruri usoare pe baza de legume si carne fripta, sosuri slabe, mancare asiatica dar si paste usoare, fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, midii, melci, calamari, sepii, caracatite), peste alb la gratar, branzeturi usoare.
Nereverenţios şi capricios, aşa cum poate fi doar cel care ştie că poate avea totul, greu de înţeles, dar dacă este înţeles şi dirijat dezvăluie lumii sufletul nobil şi bogat pe care deseori îl ascunde. Este curios felul în care caracterul lui dificil a găsit înţelegere pe povârnişurile noastre româneşti unde, încă de la primele boabe a avut un raport optim cu agronomul nostru; în faza tânără s-a lăsat ghidat de enologul nostru care cu mare măiestrie a făcut din el vinul preţios care este astăzi.
Vinificare: strugurii, după desprinderea boabelor de pe ciorchine şi după tescuire, rămân în contact cu cojile, în recipiente din oţel inox timp de 4/8 zile. După efectuarea fermentaţiei alcoolice şi malolactice vinul este separat de drojdie şi pus în butoaie (barrique) timp de 12 luni; o afinare în sticlă timp de alte 12 luni completează realiza-rea acestuia.
Vizual : Roşu cireaşă amară cu reflexe rubinii puternice
Nas: Un echilibrist, în vinul tânăr ies la iveală fructele roşii, căpşuni, cireşe iar la ma turitate înving condimentele, de la piper la cuişoare
Gust: Eleganţa şi fineţea preţioaselor miresme fructate şi condimentate umplu pala tul gurii cu senzaţii catifelate şi moi
Asocieri culinare: Se recomandă a fi servit cu brânzeturi moi, mâncăruri cu sosuri cremoase, și bucate din curcan și vițel.
Dorvena Feteasca Regala este un vin simplu si elegant care se adapteaza in orice situatie. Acest sortiment este obtinut din unul dintre soiurile autohtone cele mai caracteristice si cultivate din tara, Feteasca Regala. Mustul obtinut prin presare usoara este lasat sa fermenteze in cuve de otel la o temperatura controlata, iar mai apoi sase luni isi contureaza caracterul, pe drojdii, inainte de imbuteriere. Gratie si rafinament este ceea ce asteptam de la acest vin, dupa cum spune si numele, in limba originala, Feteasca Regala insemnand “Copila Regala sau Principesa” lasand sa se inteleaga acest lucru.
Culoarea: Galben pai cu nuante verzui
Miros: Buchetul aromatic dominat de mere de vara, flori de tei si note de miere
Gust: Savuros si mineral, dar totodata echilibrat si extrem de elegant incanta cu accente de mere si fructe cu miez alb
Asocieri gastronomice: Ideal a fi servit alaturi de supe de legume, peste la gratar, preparate din carne alba
Faima sa îl precede şi cu siguranţă nu îi displace! La modă prin definiţie nu lipseşte de la nicio întâlnire mondenă. Dar să nu ne mirăm dacă îl găsim petrecând o seară plăcută în localul din spatele casei cu vechii prieteni.
Vinificare: mustul, obţinut printr-o presare uşoară, este lăsat la fermentat în cuve din oţel la temperatură controlată. Şase sunt lunile de afinare pe drojdii înainte de îmbuteliere.
Vizual: Galben pastel cu margini luminoase
Nas: O grădină bine îngrijită de ierburi aromatice este senzaţia olfactivă ime diată care dezvăluie un puternic parfum mineral
Gust: Eliberează prospeţime şi mineralitate într-un corp tonic şi sinuos cu o mo liciune echilibrată şi un echilibru adecvat
Sugestii de servire / culinare: De la aperitiv, la gustările aperitive constând în mezeluri tăiate felii sau finger foods, la felurile din peşte sau cărnuri albe şi bineînţeles alături de o companie bună!