Produs din struguri Montepulciano D’Abruzzo in regiunea italiana Lanciano, renumita pentru temperaturile ridicate in timpul zilei si mai scazute noaptea, Amaranta este un vin rosu cu influente granate. Se remarca prin buchetul intens, persistent si cu arome de fructe coapte, completate armonios de note florale si un gust cremos, delicat. Structura sa complexa si eleganta se datoreaza maturarii timp de aproape un an in baricuri din America si Franta.
Este potrivit alaturi de fripturi din carne rosie, vanat, branzeturi maturate sau alte preparate foarte condimentate.
La pretul afisat,se adauga Garantie SGR +0.50 lei!
In cea mai veche podgorie a Dobrogei, langa dealurile Saricii si ale Niculitelului, cultivarea vitei de vie este mai mult decat o traditie. Astazi, metodele traditionale vechi de mii de ani se impletesc cu noile tehnologii de vinificatie, manuite cu maiestrie de oenologi internationali. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Quintessence Reserva, un vin rosu, sec, un cupaj de 5 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Catifelat, rafinat si bine structurat, vinul dezvaluie tanini fermi si arome fructate, continuate de note condimentate si de vanilie.
Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne alba, vanat sau carne rosie.
IG Colinele Dobrogei
Cuoaj: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot
Via Marchizului este cultivată pe Plaiul Viticol Fințeşti în arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori să demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind şi prima suprafață achiziționată. Cei 90 de ari cultivați cu Negru de Drăgăşani au fost separati de restul viei pentru a permite echipei noastre să acorde o atenție sporită acestui soi de struguri excepțional, lucru care a contribuit la obținerea unui vin de o calitate deosebită.
Cu o culoare roșu aprins cu nuanțe violet, vinul prezintă arome de mure cu note de smochine și ciocolată marcate de un caracter vanilat. Proaspăt, suculent și aromat când ajunge în gură cu tanini rotunzi și un final persistent şi savuros.
AVERESTI este cuvântul-cheie care desemnează nu doar o Busuioacă inconfundabilă și o Fetească Neagră vioaie, ci și unul dintre cele mai rare soiuri autohtone: Zghihara. Strugurii de Zghihară au triumfat aici și au găsit cea mai bună exprimare: nobilă, dar și năbădăioasă. Aceasta este încă o confirmare că la Averești, prin cultivarea atentă a strugurilor, iau naștere vinuri seducătoare, prin prospețime, intensitate a gustului și calitate a aromelor, care dau standardul de referință al soiului.
Nas intens, vioi, cu note florale. Gust dominat de fructe albe, cu note de citrice și fructe coapte, într-un strat fin, dar prezent, de condimente. Final reconfortant, cu note citrice.
Bine răcit (8-10*C), potrivit la orice oră, perfect pentru vinete cu maioneză, ouă umplute, salate boeuf sau a la rousse, burger sau pulled pork.
Vinul este de culoare roz – somon, limpede si stralucitor.Aromele principale sunt de fructe rosii,cum sunt capsunile, coacazele rosii,zmeura si cirese,completate, mai ales gustativ, de note citrice de portocalarosie si grapefruit roz. Cabernetul ii confera textura, iar soiul Merlot, mai catifelat, ii da vinului un corp suplu si placut. Vinul este sec, racoritor, cu alcool bine integrat, iar dupa aerare se pot remarca si note de tarta de fructe in final de gust.
Asocieri culinare: Cu aperitive reci, salata de vinete, sashimi de peste, fructe de mare la gratar si preparate pe baza de pui si curcan ; Deserturi cu fructe de padure si inghetata.
Un vin reusit, care se remarca inca de la nivel cromatic datorita nuantelor pronuntate de rosu-intunecat cu reflexe viole si un nivel de limpiditate satisfacator.
La nivel olfactiv se identifica parade surprinzatoare de arome proaspete (mure, coacaze negre si visine coapte), iar in prelungire se identifica tente palide de mosc, vanilie sau scortisoara.
Gustativ, aroma inegalabila a fructelor de padure rosii, completate cu efectele launtrice ale lemnului rece si tonurile usoare de vanilie vor creea satisfactia dorita.
Muse Stars este un vin spumant superb semnat Cramele Recaş, în a cărui compoziţie se regăsesc exclusiv struguri Chardonnay. Pentru a realiza sortimentul, producătorii au folosit metoda tradiţională de fermentare în sticlă timp de 19 luni, obţinând astfel un perlaj fin, seducător, care înnobilează discret paleta aromatică. Vinul are un caracter proaspăt, elegant şi expresiv, de aceea se potriveşte foarte bine cu brânzeturi tari şi semitari, brânză cu mucegai, crustacee sau deserturi cu fructe galbene. Temperatura optimă de servire este de 5 – 7 °C.
Notele degustării:
Miros: Note curate de fructe, în special pere şi piersici zemoase, completate cu accente minerale şi tonuri subtile de pâine prăjită.
Gust: Un melanj nuanţat, unde se ghicesc arome de pepene galben, piersică bine coaptă şi influenţe citrice vibrante.
MIROS: Vinul făcut 100% din Sauvignon Blanc recoltat din via proprie, dezvăluie arome placute de citrice și note de flori de soc. Aromele sunt simple și directe care cuceresc de la prima înghițitură.
GUST: Gustativ este un vin sec, cu un atac de aciditate bună ce invigoreaza palatul stimulând apetitul. În gust apar aceleași fructe cu tonuri de citrice și cu o ușoară amareala tonică în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru deschiderea mesei. Poate fi servit înainte de cină cu cocktailuri de creveți, salată Caesar, calmari bine prăjiți, avocado, dar merge foarte bine și cu bucatele orientale (mâncare chinezească, mâncarea indiană, sushi, stridiile, salatele de crabi).
Arome intense de busuioc completate de note florale. Gust dominat de fructe albe- într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Nativus Aligote impresionează prin mineralitatea ridicată și aromele ierboase. Are note de agrișe, mere verzi, citrice și un final lung, mieros, cu gust de piersici coapte. Asta face din Nativus Aligote un vin proaspăt și răcoritor, chiar vibrant.
Servire: Bine răcit (8-10*C), bun de asortat cu carne de vânat, pește și fructe de mare.