Aromă: Sec și subtil, eleganța esențială a aromelor de măr, pere și piersici îl fac un vin ușor de băut, care inspiră să fie gustat.
Aromă: aroma rotunjită cu o aciditate echilibrată îl fac un vin versatil care satisface degustătorul. Postgustul este fructat. Bulele (efervescența) sunt subtile, cremoase, aproape catifelate la gust.
Poate fi privit ca un vin „multitasking” care poate fi băut cu orice ocazie, de la aperitive la deserturi, totuși se asortează bine cu mâncăruri aromate.
DOCG Valdobbiadene
Soi: Glera
Tip: Prosecco Extra Dry / alb
Vinificație: Metoda Conegliano Valdobbiadene
Învechire: 30-40 de zile de învechire pe drojdie în autoclavă
Aspect: O Fetească Regală de o culoare galben-verzui.
Miros: Arome proaspete din zona floral-vegetal. Arome discrete de flori albe, de pere verzi.
Gust: Un vin sec, bine echilibrat, cu aciditate naturală bună. Corpolența este medie plus. Gustul este fructat cu o bună mineralitate. Ușor de băut.
Asociere Culinara: Poate fi asociat foarte bine cu carne de pui, de rață, cu fructe de mare, la platouri cu aperitive. Vinul merge foarte bine cu somon în crustă.
Vivacitatea acestui Sauvignon Blanc este echilibrată de notele subtile și elegante de miere, oferite de învechirea în butoaie de lemn de salcâm (acacia) de 225 de litri, timp de 6 luni. Procedeul de batonaj pe drojdie fină conferă vinului o onctuozitate delicată și un post gust susținut.
Ne mândrim cu acest Aligoté complex, obținut din strugurii celor mai bune plantații, cu arome încântătoare de flori, citrice, vanilie, migdale și o mineralitate expresivă. După macerația la rece și fermentația în tancuri de inox, a urmat batonajul pe drojdie fină și maturarea în butoaie de stejar franțuzesc de 225 litri încă 6 luni. Este un vin cu un foarte bun potențial de învechire.
Aceasta a fost reacția când am citit prima dată lista de prețuri de la noua cramă din Miniș, Dradara.
A fost un an foarte favorabil pentru strugurii ăștia. S-au făcut numai 2700 de sticle. Suprafață mică de viță de vie. Vinul a fost maturat 20 de luni în baricuri. Noi credem că asta este valoarea lui acum. Vedem cum o să iasă următorul.
Adevărul este că avem de-a face cu o Fetească Neagră deosebită. 16% alcool însă nu se simt. Vinul nu “frige” absolut deloc. Incredibil de concentrat de te duce cu gândul la Amarone. Evită cu grație aromele excesiv de “gemoase” și “iaurturile” cu fructe. Plus eticheta originală și de impact.
Vă lăsăm pe voi să decideți dacă vă convinge să dați banii ceruți.”
DOP / DOC – CMD Minis
Editie Limitata: 2700 sticle
Soi: Feteasca Neagra
Tip: rosu / sec
Alcool: 16%
Maturare: in butoaie de stejar,timp de 20 de luni.
Acest cupaj conține două soiuri care se completează perfect, corpul puternic, taninos al Cabernet-ului Sauvignon este catifelant de Feteasca Neagră. Cele 12 luni de maturare la baric de a doua folosință întregesc acest cupaj și înnobilează vinul.
Cupaj roșu rubiniu cu aromă intensă de prune uscate, cireșe amare și fructe negre de pădure, cu note de ciocolată, tabac și condimente. Gust plin, rotund cu tanini catifelați și bine integrați, echilibrat și urmat de un post gust remarcabil de lung.
Asocieri culinare: Preparate de carne roșie la cuptor, brânzeturi maturate, deserturi pe bază de ciocolată neagră
Un vin care, după s-a maturat în baricuri de primă și a doua folosință timp de un an, cu un nivel de alcoolul ridicat, dar foarte bine integrat, surprinde organoleptic și structural prin echilibrul său.
Gustul plin, rotund, cu tanini catifelați, urmat de un post gust lung este anunțat de arome de prune uscate, cireșe negre, coacaze și afine.
Recomandari culinare: Preparate de vânat mare la cuptor, brânzeturi maturate.
Este un vin intens și proaspăt, dominat iniţial de arome de flori de soc, care se deschide către parfumuri citrice, cu urme de lemn , vanilie şi flori de salcâm. Gustativ, este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrată de corpul bine definit. Savuros, cu un post-gust lung cu atingeri de fructe exotice susținute de notele ușor și elegant baricate.
Asocieri culinare: Poate fi asociat foarte bine cu preparate din pește gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de brânzeturi și fructe.
Se exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă și flori albe de cireș. Gustul are profunzime şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate ridicată și post gust intens.
Asocieri culinare: Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.