De la primul contact, pâna la ultima “vibrație” a postgustului, vinul arată consistență și o personalitate aparte, ce se bazează pe “culoare” și pe intensitate aromatică. Combină elegant notele exotice de pepene galben, mandarine și grapefruit, cu tonuri prezente de caise și mere verzi și senzații tonice de ierburi aromatice și migdale.
Gustul este caracterizat de o aciditate suculentă și foarte energică și de o mineralitate sărată, elemente ce sunt echilibrate de o componenta fructat-citrică.
Postgustul este proaspăt și crocant, cu impresii savuroase de mere verzi și coajă de lămâie, completate de tente de condimente și ierburi aromate.
Roze este o stare de spirit, iar Sur Mer este probabil unul dintre cele mai bune exemple în această direcție. Are toate atuurile pentru a oferi o experiență “estivală” memorabilă: o culoare roze delicată și strălucitoare, de foaie de ceapă, arome pronunțate, joviale, expansive și un gust elegant, suculent și bine echilibrat. Completează tonurile de căpșune coapte cu impresii dulci și exotice de portocale și mere roșii. Gustul proaspăt pleacă cu niște senzații coapte și dulci, pe care le echilibrează perfect cu ajutorul acidității precise și mineralității sărate. Postgustul proaspăt vibrează într-un ritm fructat, cu o componentă tonică revigorantă
Tortuga, un vin al carui nume face referire la testoasa de uscat, un animal reprezentativ al pamântului dobrogean. Legenda spune ca daca întâlnesti o astfel de testoasa, e semn de belsug. Poate acest lucru explica gustul bogat si intens al acestui vin, gust ce recomandam a fi servit alaturi de o sesiune de gânduri libere.
Este robust şi intens, cu o complexitate aromatică impresionantă. Îşi etalează aromele sobru şi elegant, amestecând tentele fructate şi opulente de prune afumate şi gemuri de fructe de pădure, cu impresii de ciocolată amăruie, de frunze de tutun, de espresso şi piper zdrobit. Notele conferite de maturarea în butoaie de stejar îi conferă o energie aparte, contribuind la structura sa aromatico-gustativa. Gustul este rotund şi bogat, cu taninuri bine şlefuite şi o aciditate de vişine amărui, suculentă şi dinamică. În postgustul amplu şi lung, îşi arată adevărata forţă prin impresii condimentate de piper alb, ce accentuează şi mai mult tonurile de fruct copt. Partenerii de cupaj au fost maturati 18 luni in baricuri de stejar romanesc si frantuzesc, înainte de realizarea cupajului final şi îmbuteliere.
Dorvena Feteasca Regala este un vin simplu si elegant care se adapteaza in orice situatie. Acest sortiment este obtinut din unul dintre soiurile autohtone cele mai caracteristice si cultivate din tara, Feteasca Regala. Mustul obtinut prin presare usoara este lasat sa fermenteze in cuve de otel la o temperatura controlata, iar mai apoi sase luni isi contureaza caracterul, pe drojdii, inainte de imbuteriere. Gratie si rafinament este ceea ce asteptam de la acest vin, dupa cum spune si numele, in limba originala, Feteasca Regala insemnand “Copila Regala sau Principesa” lasand sa se inteleaga acest lucru.
Culoarea: Galben pai cu nuante verzui
Miros: Buchetul aromatic dominat de mere de vara, flori de tei si note de miere
Gust: Savuros si mineral, dar totodata echilibrat si extrem de elegant incanta cu accente de mere si fructe cu miez alb
Asocieri gastronomice: Ideal a fi servit alaturi de supe de legume, peste la gratar, preparate din carne alba
Arome intense de busuioc completate de note florale.Gust dominat de fructe albe – într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Muse White este cuvee-ul Cramelor Recaș dedicat zilelor de vară! Strugurii de Fetească Regală și Muscat sunt aleși și culeși la momentul potrivit, pentru a asigura o intensitate aromatică și o prospețime perfectă. După culegrea strugurilor pe timp de noapte se procedează la deburbarea și fermentația vinului la temperatură controlată. Este limitat orice contact inutil cu oxigenul prin utilizarea unei pelicule de gheață carbonică. Astfel, acest cupaj alb nu intră în contact cu stejarul sau oxigenul, deoarece vinul se îmbuteliază imediat după stabilizare. Rezultatul este un vin alb capabilsă transmită caracterul și puritatea strugurilor prospăt culeși.
Note de Degustare:
Vinul este de culoare galben-pai, limpede șistrălucitor. Nasul este intens și floral: trandafir, iasomie, completat cu note de fructe de vară: caise, pere și pepene galben. Gusativ, vinul este demisec, cu un corp lejer și aciditate răcoritoare. Alcoolul este imperceptibil, iar post gustul ușor mentolat.
Recomandăm acest vin cu:
Aperitive reci; Burrata cremoasă; Sparanghel verde; Sashimi de pește; Pizza cu ton; Fructe de mare la plancha și Salate de vară.
La desert vinul poate fi savurat cu o înghețată de fructe.
Un vin nascut prin asamblage-ul armonios a doua soiuri de struguri albi care ne ofera intensitate olfactiva si gustativa, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca. Puse impreuna, cele doua soiuri in proportii bine stabilite, genereaza senzatii puternice, arome vegetale usor balsamice, nuantate cu tuse de flori albe si fructe proaspete care sunt puse in evidenta de un gust plin si persistent.
Picote ALB este un vin demisec care poate fi consumat ca atare bine racit sau asociat cu mancaruri usoare, gustari reci sau calde, preparate din carne de pasare sau peste.
Bouvet L’Excellence Cremant de Loire Brut Blanc este un vin spumant de culoare galben – auriu cu reflexii de chihlimbar, obtinut prin metoda traditionala de fermentare in sticla.
Buchetul floral, cu arome delicioase de pere, mere coapte, pomello si piersici cu tuse fine de lanolina promite o experienta de neuitat.
Perlajul fin si persistent, impreuna cu aciditatea suculenta si energica, confera vinului o textura cremoasa fina si gust de musse, amplificand notele de mere si pomello.
Finalul armonios, fructat si lung, pune accent pe mineralitatea specifica zonei.
Asocieri culinare: excelent ca aperitiv, in timpul mesei dar si dupa masa.
Pe dealurile abrupte din Valdobbiadene, cultivarea viței de vie nu este surprinzător definită drept „Viticultura eroică”. Trebuie să te confrunți cu pante, numite „Rive” în dialectul local, uneori mai mari de 50%. Desigur, aici toate operațiunile legate de îngrijirea viței de vie și de recoltare sunt efectuate exclusiv manual.
Drusian Rive di Santo Stefano provine din struguri puri Glera, cultivați și recoltați manual în podgoria Santo Stefano, un cătun înalt de deal din municipiul Valdobbiadene.
Aici vița de vie are între 30 și 50 de ani. Datorită moștenirii lor genetice și a poziției privilegiate în care cresc, aceste plante produc ciorchini generoși de struguri aurii cu o aromă intensă, care se manifestă printr-o gamă largă de arome și arome în pahar.
Prosecco „COÈR” produs de crama Drusian este produs cu struguri 100% Glera cultivați în zona Prosecco DOC Treviso pe un sol argilo-calcaros. În urma recoltării manuale din primele zece zile ale lunii septembrie, vinificarea are loc în alb, cu presare moale; vinul spumant se face in autoclava dupa metoda Charmat.
Caracteristicile acestui Prosecco:
La examenul organoleptic acest vin spumant brut are o culoare galben pai cu reflexe verzui si un perlaj fin. Parfumul se deschide cu o gamă de note fructate în care ies în evidență în special note de măr și pere. La gust este armonios, proaspăt și uscat.
Asocieri recomandate la degustarea acestui vin spumant brut:
Se serveste in pahar flute la o temperatura de 6-8°C. Este un vin foarte armonios si proaspat, tot din acest motiv este recomandat sa il gustati la aperitiv sau sa insotiti mese pe baza de peste.