Dorvena Feteasca Regala este un vin simplu si elegant care se adapteaza in orice situatie. Acest sortiment este obtinut din unul dintre soiurile autohtone cele mai caracteristice si cultivate din tara, Feteasca Regala. Mustul obtinut prin presare usoara este lasat sa fermenteze in cuve de otel la o temperatura controlata, iar mai apoi sase luni isi contureaza caracterul, pe drojdii, inainte de imbuteriere. Gratie si rafinament este ceea ce asteptam de la acest vin, dupa cum spune si numele, in limba originala, Feteasca Regala insemnand “Copila Regala sau Principesa” lasand sa se inteleaga acest lucru.
Culoarea: Galben pai cu nuante verzui
Miros: Buchetul aromatic dominat de mere de vara, flori de tei si note de miere
Gust: Savuros si mineral, dar totodata echilibrat si extrem de elegant incanta cu accente de mere si fructe cu miez alb
Asocieri gastronomice: Ideal a fi servit alaturi de supe de legume, peste la gratar, preparate din carne alba
Arome intense de busuioc completate de note florale.Gust dominat de fructe albe – într-un strat delicat de petale de trandafir. Final elegant, cu note ușor condimentate.
Servire: Foarte bine răcit (8° C) însoțit de muzică, dans și mulți prieteni.
Muse White este cuvee-ul Cramelor Recaș dedicat zilelor de vară! Strugurii de Fetească Regală și Muscat sunt aleși și culeși la momentul potrivit, pentru a asigura o intensitate aromatică și o prospețime perfectă. După culegrea strugurilor pe timp de noapte se procedează la deburbarea și fermentația vinului la temperatură controlată. Este limitat orice contact inutil cu oxigenul prin utilizarea unei pelicule de gheață carbonică. Astfel, acest cupaj alb nu intră în contact cu stejarul sau oxigenul, deoarece vinul se îmbuteliază imediat după stabilizare. Rezultatul este un vin alb capabilsă transmită caracterul și puritatea strugurilor prospăt culeși.
Note de Degustare:
Vinul este de culoare galben-pai, limpede șistrălucitor. Nasul este intens și floral: trandafir, iasomie, completat cu note de fructe de vară: caise, pere și pepene galben. Gusativ, vinul este demisec, cu un corp lejer și aciditate răcoritoare. Alcoolul este imperceptibil, iar post gustul ușor mentolat.
Recomandăm acest vin cu:
Aperitive reci; Burrata cremoasă; Sparanghel verde; Sashimi de pește; Pizza cu ton; Fructe de mare la plancha și Salate de vară.
La desert vinul poate fi savurat cu o înghețată de fructe.
Un vin nascut prin asamblage-ul armonios a doua soiuri de struguri albi care ne ofera intensitate olfactiva si gustativa, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca. Puse impreuna, cele doua soiuri in proportii bine stabilite, genereaza senzatii puternice, arome vegetale usor balsamice, nuantate cu tuse de flori albe si fructe proaspete care sunt puse in evidenta de un gust plin si persistent.
Picote ALB este un vin demisec care poate fi consumat ca atare bine racit sau asociat cu mancaruri usoare, gustari reci sau calde, preparate din carne de pasare sau peste.
Bouvet L’Excellence Cremant de Loire Brut Blanc este un vin spumant de culoare galben – auriu cu reflexii de chihlimbar, obtinut prin metoda traditionala de fermentare in sticla.
Buchetul floral, cu arome delicioase de pere, mere coapte, pomello si piersici cu tuse fine de lanolina promite o experienta de neuitat.
Perlajul fin si persistent, impreuna cu aciditatea suculenta si energica, confera vinului o textura cremoasa fina si gust de musse, amplificand notele de mere si pomello.
Finalul armonios, fructat si lung, pune accent pe mineralitatea specifica zonei.
Asocieri culinare: excelent ca aperitiv, in timpul mesei dar si dupa masa.
Pe dealurile abrupte din Valdobbiadene, cultivarea viței de vie nu este surprinzător definită drept „Viticultura eroică”. Trebuie să te confrunți cu pante, numite „Rive” în dialectul local, uneori mai mari de 50%. Desigur, aici toate operațiunile legate de îngrijirea viței de vie și de recoltare sunt efectuate exclusiv manual.
Drusian Rive di Santo Stefano provine din struguri puri Glera, cultivați și recoltați manual în podgoria Santo Stefano, un cătun înalt de deal din municipiul Valdobbiadene.
Aici vița de vie are între 30 și 50 de ani. Datorită moștenirii lor genetice și a poziției privilegiate în care cresc, aceste plante produc ciorchini generoși de struguri aurii cu o aromă intensă, care se manifestă printr-o gamă largă de arome și arome în pahar.
Prosecco „COÈR” produs de crama Drusian este produs cu struguri 100% Glera cultivați în zona Prosecco DOC Treviso pe un sol argilo-calcaros. În urma recoltării manuale din primele zece zile ale lunii septembrie, vinificarea are loc în alb, cu presare moale; vinul spumant se face in autoclava dupa metoda Charmat.
Caracteristicile acestui Prosecco:
La examenul organoleptic acest vin spumant brut are o culoare galben pai cu reflexe verzui si un perlaj fin. Parfumul se deschide cu o gamă de note fructate în care ies în evidență în special note de măr și pere. La gust este armonios, proaspăt și uscat.
Asocieri recomandate la degustarea acestui vin spumant brut:
Se serveste in pahar flute la o temperatura de 6-8°C. Este un vin foarte armonios si proaspat, tot din acest motiv este recomandat sa il gustati la aperitiv sau sa insotiti mese pe baza de peste.
Hippy 2021 prezintă o frumoasă culoare roz pal cu reflexe strălucitoare.
Nasul exprimă note gurmande și proaspete de flori albe, piersici și citrice.
La palat, atacul este franc și fermecător cu arome de fructe exotice (fructele pasiunii).
Există, de asemenea, multă prospețime și delicatețe (grepfruit roz și lime).
Un vin al soarelui și al plăcerii imediate!
Servit rece, în jur de 11°C, Hippy este o bucurie de prospețime ca aperitiv.
La masă, se potrivește foarte bine și cu carne la grătar, pește alb la grătar sau copt și rețete exotice precum Gyudon, file japonez de dorada marinat, salată thailandeză de boeuf, curry thailandez de legume, o salată vietnameză de creveți.
Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%
Situat în inima Provencei, între Lorgues și Draguignan, Château Roubine este una dintre cele mai vechi podgorii din Franța. Poziția sa strategică și frumusețea sa deosebită l-au făcut un loc esențial de trecere.
Drenat în mod natural de „roubinele sale”, pârâul în provensal, Château oferă, prin marea diversitate a celor treisprezece soiuri de struguri, orientarea sa ideală și solul argilo-calcaros, condițiile privilegiate pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Astăzi, sub tutela lui Valérie Rousselle, podgoria excelează printr-o asociere optimă între tehnologia avansată și aplicarea scrupuloasă a regulilor agriculturii durabile. După câțiva ani de producție ecologică, podgoria ia direcția biodinamicii.
Acest „La Vie en Rose” din castelul Roubine este semnificat din motive atent selectate și provine din mai multe parcele diferite. Este un cupaj din următoarele soiuri de struguri: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%.
Vinificația acestui nobil rosé din Provence este o sursă de admirație. Culeși noaptea, strugurii sunt presați cu o macerare a pielii în timp ce controlul temperaturilor scăzute este esențial pentru fermentație. Acest lucru dă un trandafir fin și aromat .
Nasul amintește de iarbă proaspătă și trandafiri. Înflorește într-o rochie roz pal cu reflexe fine. Plin de prospețime, acest vin rosé magnific dezvăluie arome subtile, mai puternice, cu o rotunjime plăcută și răsfăț în gură.
AOP Côtes de Provence
Cupaj: Grenache la 50%, Tibouren la 20%, Cinsault la 20% și în final Syrah la ultimele 10%