Galben pai intens si stralucitor, evidentiat de subtila perlare generata de dioxidul de carbon. Vinul se deschide cu note intense ce amintesc de flori de vara si fructe zemoase de para si accente tropicale. In gust este echilibrat si excelent structurat, Chardonnay-ul dominand placut cu tipicitatea sa impunatoare. Prelung si placut, cu aciditate vibranta si zemoasa.
Servire: 7 – 10 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, peste oceanic sau de apa dulce, salate de vara, branzeturi proaspete sau bucatarie orientala.
Observatie: Imbuteliat sub perna de dioxid de carbon. Prezenta unui perlaj fin nu reprezinta un defect.
Corpolent, consistent și parfumat, Sur Mer roșu 2020 pariază pe un stil fructat, exploziv și cald, livrând o avalanșa fructată de vișine amărui și de coacaze negre, încadrată de senzații de ciocolată amăruie, grafit, cutie de lemn, frunze de tabac și condimente dulci. Gustul refectă întocmai componenta pe soiuri, având “carne”, consistentă și suculentă de la Merlot, condiment și mineralitate de la Syrah și tente vegetal-fructate de la Cabernet. Este proaspat și bogat, cu un bun echilibru între taninurile prezente, bine definite și “arțăgoase”, și aciditatea de fructe de pădure.
Finalul lung și intens se exprimă în tente puternice de vișine amărui, ciocolată neagră, mocha și piper zdrobit.
Simfonia a 5 soiuri de struguri a dat nastere unui rose vivace si delicat,de mare clasa. Proaspat, crocant si mineral acest vin intruchipeaza rafinamentul si eleganta.
Soi: Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra
Floral,mineral,citric,acest vin prezinta echilibru perfect intre prospetime si complexitate. Aromele de flori de camp,ierburi aromatice si alune verzi se amplifica gustativ de un corp onctuos cu note generoase de piersici,caise si lime.
Cand este vorba de Busuioaca de Averesti, nu exista limite! O iubim, o respectam si v-o daruim in toate expresiile ei: acum, pentru prima data, Busuioaca vinificata in ALB!
Premii: Medalie de Aur Vinalies 2023
Recoltare si Vinificatie:
Recoltarea s-a facut manual, de pe parcele atent selectionate, in primele ore ale diminetii pentru a beneficia de o temperatura scazuta. Pentru obtinerea Busuioacei vinificate in alb tot procesul de vinificatie s-a realizat la temperaturi scazute. Strugurii proaspat culesi au fost acoperiti cu gheata carbonica pentru a le scadea temperatura si ulteriori au fost lasati 12 ore la rece (0 -1⁰C). Strugurii s-au presat intregi pentru un timp foarte scurt.
Note degustare:
Caracterul aparte al acestui vin este unic, incomparabil. Aromele sale de fructe exotice (fructul pasiunii, papaya, pepene galben) sunt invaluite in busuioc verde. Gustativ, busuiocul verde predomina in acest vin care te cucereste prin fermitatea corpului sustinut de o aciditate placuta ceea ce il ajuta sa aiba si un post gust prelung.
Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
Odată deschisă sticla aceasta, te rog să îi acorzi timp și dedicare.
Timp, pentru că aromele ce au stat închise vreme îndelungată necesită o perioadă de cel puțin 3 ore de decantare. Dedicare, pentru că respectul cu care noi am păstrat acest vin merită un pahar amplu din cel mai fin cristal.
Roba vinului este de un roșu rubiniu, unde anii au marcat nuanțe portocalii. Parfumul, în sfârșit eliberat, ne amintește de fructele de pădure coapte, de magiunul pregătit toamna și condimente orientale. Gustul decis, amplu și elegant, se compune stratificat, cu taninuri fine și aciditate echilibrată. Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură de 16 grade, alături de preparate din gastronomia națională, care să includă carne de vânat sau brânzeturi maturate.
Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
Odată deschisă sticla aceasta, te rugăm să-i acorzi timp și dedicare. Vreme de mulți ani, vinul a fost păstrat în condițiile optime din hrubele subterane din Tohani. Dedică-i cupa de cristal preferată și bucură-te de aromele acestui soi veritabil românesc!
Culoarea vinului amintește de stralucitorul aur antic, pe care timpul l-a marcat cu amprente chihlimbarii. Parfumul este complex și delicat în același timp. Flori de portocal, smochine deshidratate și miere de zmeură cu polen. Degustarea dezvăluie senzații catifelate de dulceață de gutuie și struguri stafidiți. Nuanțele botritizate, conturate de aliurile citrice, definesc echilibrul final al vinului.
Iată, ești în fața unui memorabil moment de desfătare a simțurilor. Mulțumim!
Eticheta de autor și cutia care însoțește vinul sunt semnate de artistul român Mircea Moroianu.
SERVIRE:
De servit neapărat la o temperatură între 12-14 grade, alături de deserturi pe bază de cremă de vanilie și/sau preparate gastronomice ca Foie Gras, brânzeturi cu mucegai albastru.
Tirbusonul electric profesional este confectionat cu un design elegant, dar si extrem de eficient, special pentru iubitorii vitei de vie. Poate deschide pana la 30 de sticle de vin cu o singura reincarcare.
Produsul este insotit de un incarcator si un taietor de capison. Mai mult, foil cutter-ul indeplineste si rolul de suport, astfel incat desfacatorul poate fi pastrat in conditii optime, fiind oricand gata de utilizare.
Cu un design compact si rafinat, mini aeratorul se utilizeaza direct pe gatul sticlei de vin. Se plaseaza pe gatul acesteia, aerarea avand loc in timp ce vinul este servit in pahare. Gura aeratorului, fiind realizata manual, prezinta mici neuniformitati.