Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de fructe roșii și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată de 36 de luni în sticlă. Un rose “serios”, profund, somptuos, elegant și proaspăt.
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare: min. 36 de luni
Tip: spumant rose / brut
Plai: Tóka
Vol alc.: 12%
Dosage: 9 gr
Aciditate: 6,6 gr/L
Sticla: 1500 ml
Degorjare: 2022
Producator: Crama Carastelec
Carassia Rosé Magnum a câștigat medalie de aur la Campionatul Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante 2022 din Londra, și i-a fost distins titlul de Campion National, cel mai bun spumant din România. Premiul special Best in Class i sa acordat pentru cel mai un spumant rose non-vintage.
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Armonie White Blend este un cupaj alb, care te va surprinde prin armonia perfecta a aromelor. Aromele fructate si notele florale se impletesc intr-un mod sublim, oferindu-ti o experienta gustativa de neuitat. Un vin care te incanta cu fiecare inghititura si te provoaca sa explorezi noi dimensiuni ale placerii.
Naiv Feteasca Alba,un vin aromat cu o aciditate placuta și persistenta ce susține un corp usor, dar cu 12% alcool. Caracterul complex al acestui vin este definit de arome pere si flori albe, mar verde si usoare note de grapefruit. Un excelent companion pentru salate, peste sau pui.
Vinificat cu atentie si pasiune in cantitate limitata, acest Cuvée se distinge prin caracterul sau luminos si expresiv, de o tandra noblete. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Roșu rubiniu închis, cu arome ce amintesc de mure coapte, prune uscate și fine tușe condimentate de piper și cuișoare. În gust este plăcut, amplu, elegant și versatil. Fructele negre de pădure, taninurile bine integrate și finalul lung și mătăsos, definesc calitatea incontestabilă a vinurilor de Tohani!
Servire: 15°-16° Celsius.
De asociat cu preparate din piept de rață, vită sau berbec.
Acest Cuvée mestesugit din soiurile de Busuioaca, Pinot Noir si Shiraz, pasional si complex, cu gust vara, solar si proaspat, celebreaza si incanta degustatorul prin ceea ce se poate obtine din pasiunea oamenilor pentru vie si vin si dintr-un terroir binecuvantat. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Se remarcă printr-o culoare strălucitoare de aur roz, cu arome irezistibile de fructe de vară coapte și gust plăcut de zmeură și căpșune, conturate de citrice mediteraneene de grepfruit roz. Finalul proaspăt, tonic și exuberant, completează tabloul aromatic.
Servire: 7° – 9° Celsius.
De servit ca aperitiv, alături de preparate din fructe de mare sau din bucătăria mediteraneană orientală.
Medalii:
Medalie de Aur – Vinarium International Wine Contest 2023
Acest Cuvée atent elaborat din Tamaioasa Romaneasca, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba, pasional si complex, cu gust vara, solar si proaspat, celebreaza si incanta degustatorul prin ceea ce se poate obtine din pasiunea oamenilor pentru vie si vin si dintr-un terroir binecuvantat. Eticheta de autor este semnată de artistul român Mircea Moroianu.
Culoare galben-verzui, ce trădează prospețimea acestui vin. Ne întâmpină cu senzații de flori de câmp, pară coaptă și fine note exotice de cantalup.
Gustul perfect echilibrat, amintește de pere zemoase și fructe văratice, susâinute de o aciditate proaspătă și vibrantă. Fin și mineral în postgust.
Servire: 10°-12° Celsius.
Se asociază cu carne albă de pui sau pește de captură, dar se exprimă foarte bine alături de paste sau brânzeturi proaspete.
”Conceptul transparenței, legătura dintre bărbat și femeie, rozul ca o ușurare a lucrurilor de lângă noi – toate aceste lucruri îmi doresc să le regăsiți în acest vin rosé de la Agape artă&natură, căruia nu am dorit să îi dau un nume pentru ca fiecare dintre voi să o poată face după cum simte când o să-l deguste.” – Adalbert Marton
Pentru acest Rośe din Blaufränkisch, strugurii nu au fost presati ci doar lasati sa”sangereze”.Dupa fermentarea alcoolica a fost tinut pe drojdii fine timp de 3 luni cu batonnage.Este un vin care se poate propune atat pentru aperitiv cat si abinat cu mancare.
Set 6 pahare pentru sampanie din cristal 100% fara plumb din gama Stozle Power.
Paharele din gama Power de la Stolzle Lausitz sunt caracterizate de un design puternic, pur si expresiv. Partile exterioare ale cupei sunt drepte, iar baza este plata. Paharele POWER au piciorul tras, care se deschide usor de la baza paharului catre partea de sus si astfel nu numai ca arata deosebit de elegant, ci ofera si un nivel ridicat de stabilitate. Forma cupei este conceputa pentru a maximiza aroma si gustul vinului.
Dimensiuni:
– capacitate: 240 ml
– inaltime: 226 mm
– diametru: 72,5 mm
Un compagnion perfect pentru brânzeturi proaspete grase, paste, pește, raci de râu și chiar sarmale, deoarece aciditatea și prospețimea, caracteristice soiului, îl susțin și recomandă.
Aspect: verzui intens proaspăt, cu reflexii aurii.
Miros: măr verde de vară, citrice și piersici în pârgă.
Gust: prospețime mare, aciditate ridicată, dar în acord perfect cu zaharurile, densitatea și mirosul.
Buchet: eteric, delicat, foarte personal, nota aromatica puternica
Recoltarea are loc manual în septembrie urmată de presare moale cu o scurtă macerare la rece a cojilor și decantare statică a mustului. Fermentarea sa primară are loc în recipiente de oțel la 18/19°C cu drojdii selectate. Vinul nou se tine pe drojdia fine cateva saptamani; următoarea fază este a doua fermentație care durează 20/25 de zile la 18°. Odată terminat, spumantul se păstrează pe drojdie câteva săptămâni. Se trece apoi la stabilitatea tartrica si la imbuteliere.