Un cupaj indraznet, din sase soiuri, care ii confera o mare complexitate. Culoare galben pai cu reflexe verzui, strălucitor. Nas exotic, cu note de flori de primăvara, salcâm, primule, menta, mar auriu, ananas, pomelo si vanilie.
Mineralitatea și sapiditatea subliniaza complexitatea sa intriganta, pretandu-se foarte bine invechirii. Gustul este persistent, elegant si invaluitor.
Temperatura de servire recomandata este de 8-10 C. Poate insoti elegant preparate din crustacee, peste sau risotto dar si o tarta cu crema de vanilie sau un cheesecake cu glazura din fructul pasiunii.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Feyeasca Alba, Feteasca Regala, Chardonnay, Aligote,Tamaioasa Romaneasca si Riesling Italian
Cuvee Rose Migala Cuvee 25, este un vin roze obţinut din Feteasca Neagra, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon. Vinul scoate mai întai în evidenţa arome olfactive de flori de cireş japonez, frezii, zmeura, pomelo, nectarine şi ierburi mediteraneene. Pe palat, gasim arome de dulceaţa de fragi.
Savuraţi acest roze la 8-10 grade Celsius, alaturi de aperitive franţuzeşti, salate sau ştiuca umpluta.
Este un maturat jumatate în butoaie noi, jumatate in butoaie de a doua si a treia trecere, cu note florale și de fructe negre. Coacaze negre si rosii zdrobite, dulceata de prune, dar si o nota de cedru sau mir. Oxigenarea scoate la iveală note de grafit. Nasul este proaspăt, răcoros, dar intens si complex.
Gustul este mediu spre plin, cu o coloana solida de taninuri rotunde cu granulatie fina, sustinut de aciditatea vibranta a fructelor rosii si negre, cu un final lung.
Temperatura de servire 14-16 C si poate fi excelent acompaniat de preparate din vanat cu par, fripturi la cuptor sau, de ce nu?, o tochitura moldoveneasca. La desert ar fi perfect lângă un cozonac.
Te-ai gândit vreodată ce face un vin să fie bun? Pentru noi răspunsul este grija pentru calitate și atenția pentru aromele care fac din fiecare pahar o experiență unică.
De aceea, enologul nostru, Aurel ROTĂRESCU, a propus pentru Cuvée Amaury 2021 o rețetă formată din 50% sălbăticie – Sauvignon Blanc, 30% pasiune fructată – Chardonnay și 20% finețe și echilibru – Riesling de Rin. Toate adunate într-un singur loc: Podgoria Dealu Mare.
Strugurii fac vinul iar ei sunt influențați de ploaie, de soare, de frig, de pământ. De asta, în fiecare an gustul lor diferă. Uneori sunt mai dulci și mai seci, alteori mai apoși și mai puțin dulci. Acest lucru se observă și în vin. Toate aceste condiții au făcut din Cuvée Amaury 2021 un vin cu alcool moderat și o prospețime deosebită datorată acidității naturale a strugurilor culeși manual. Finalul lung, ușor dulce, te va lăsa cu un gust plăcut după fiecare pahar, oferindu-ți încrederea necesară ca să mai servești încă unul.
Nota de eleganță și feeria de arome pentru Cuvée Amaury 2021 este asigurată de maturarea vinului vreme de 4 luni în baricuri din stejar francez de 1 și 2 ani – dulapul nostru cu mirodenii. Am ales stejarul pentru că are calitatea de a imprima o serie de gusturi și de arome vinurilor, adăugându-le valoare și o notă de rafinament.
Vinul Cuvée Amaury 2021 îl poți servi rece (13°C – 14°C) ca aperitiv sau în compania unor preparate din pește sau carne albă. Iar dacă îl păstrezi vreme de 10 ani în condițiile de temperatură, umiditate și luminozitate optime, îl poți transforma într-un cadou special pentru cei dragi.
DOC – CMD Dealu Mare
Cupaj: Sauvignon Blanc 50% Chardonnay 30% Riesling de Rin 20%
Sunt gusturi, arome și mirosuri care îți rămân în suflet și pe care dorești să le mai simți o dată. Așa vei descoperi într-un pahar de Cuvée Guillaume 2020 toată intensitatea trăirilor care au contribuit la adultul de astăzi. Îți amintești cireșele furate din grădina bunicii și pe care ni le puneam după urechi pentru a ne face cercei? Aroma lor îmbietoare te întâmpină în gustul acestui vin corpolent, dar delicat.
Mirosul ți-e stimulat de aceeași tentă fructată, însă ușor condimentată și cu note de sâmbure de migdale. Vei percepe cu acuitate senzațiile ce te încearcă. Cu măiestria unui pictor vei da forme și culori viselor tale. Cele mai ascunse dorințe vor prinde viață pe scena pe care tu o regizezi.
Regăsește-ți echilibrul cu tine, așa cum două soiuri emblematice s-au reunit în acest vin sublim: Pinot Noir și Fetească Neagră. Ce deliciu mai mare pentru papilele tale gustative decât această combinație de soiuri obținută din strugurii atent selecționați din podgoria Dealu Mare.
Ți-am stârnit curiozitatea? Ești pregătit să mergi din nou pe aleea amintirilor? Atunci creează-ți o poveste autentică asezonând acest vin cu aperitive ușoare, friptură de rață sau vânat și astfel, vei beneficia de o experiență specială. Savurează-l la o temperatură de 13°-14°C pentru a simți intensitatea și gustul fin.
Obținut prin metoda saignee (scurgerea gravitațională a mustului), vinul rose Cuvée Sissi 2022 poate fi savurat la 10°-11°C alături de aperitive sau de mese ușoare de vară. Fiecare bob de strugure este în perfectă armonie cu tine. Vei tresări la vibrația gustului citric așa cum atingerile ei îți fac inima să pedaleze.
Îmbrățișează-i trupul cu toată puterea și deveniți unul singur. Trăiți momentele acestea din plin așa cum se poate consuma Cuvée Sissi 2022 pentru care nu recomandăm învechirea.
Ți-am atras atenția? Nu îți trebuie multe pentru a găsi fericirea. O cină romantică alături de persoana iubită, într-o seară de vară, la malul mării. Acum e momentul tău de euforie și eliberare. Păstrează aceste clipe și închide-le într-un pahar de Cuvée Sissi 2022. Astfel, de fiecare dată când îi simți aroma, retrăiești amintirile tale speciale.
Acest vin cu frumoasa sa culoare aurie si aspectul verde, are arome tipice de muscat de floare de portocal, parfum de trandafir si, de asemenea, floral de lacramioare. În gură foarte surprinzător cu o aromă dulce, dar totuși uscată cu un mic postgust amar.
Perfect pentru a combina cu sparanghel, prepare din pește și, de asemenea, ideal ca aperitiv.
IGP Côtes Catalanes
Soi de struguri: 60% Muscat d’Alexandrie, 40% Muscat Petits Grains
Aroma intensa fructata cu note de mar, lamaie si grapefruit in primele minute si apoi mirosul se dezvolta si se transforma in arome florale. Perfect pentru: Aperitiv. Se serveste la: 6/8 °C
Asociere: Aperitive pe baza de peste, Mancaruri vegetariene
Un Rose jucaus si senzual, venit din zona Veneto, se alatura gamei premium Prosecco Piccini. Venetian Dress Rose, are un buchet moale de fructe rosii, dulci, sustinut de un perlage delicat si persistent. O editie limitata de prestigiu legata direct de conditiile meteorologice individuale si unice ale acestui vintage. Glera, folosit pentru vinurile Prosecco, si strugurii Pinot nero sunt recoltati si vinificati separat. Venetian Dress Rose este amestecul rezultat de diferite cuvee Glera selectate cu un mic adaos de Pinot Nero, vin rosu. Acest soi nobil de struguri adauga corp si complexitate vinului floral si elegant pe baza de Glera. Metoda Charmat este definita printr-o a doua fermentatie lenta si o perioada prelungita de invechire in rezervoare sub presiune. Acest proces ajuta la imbunatatirea aromelor de fructe de padure rosii si petale de trandafir ale vinului, tipice pentru Pinot Noir.
Notele clare de fructe proaspete, prune și căpșuni.Puternic, plin, dulce și cu o textură excelentă pe gust. Malicchia Mapicchia este o meditație vin perfect pentru mai multe combinații: de la deserturi la paste uscate, brânzeturi îmbătrânite,brânzeturi aromate, picante sau albastre, servite și ele cu gemuri pentru un contrast izbitor între puternic și arome dulci. Ideal și cu mâncăruri din carne
Roșu purpuriu, cu intense reflexe violacee și limpiditate bună. Arome intense de fructe negre (afine, cireșe negre), aspecte de afumat și de piele, alături de nuanțe de piper negru. Aciditate bine integrată, corp bine pronunțat, cu taninuri coapte, rotunde, un vin catifelat cu un bun echilibru între arome, alcool și taninuri. Final lung, cu aspecte de vișine coapte și condimente.
Recomandam acest vin cu: Brânzeturi cu chimen, Carpaccio de vițel, Barbeque, Vânat (căprioară) cu sos de muștar, Cotlete de miel.
Roşu-granat, vinul dezvoltă parfumuri delicate de vişine şi fructe de pădure, dar şi tonuri de cacao, ierburi şi o interesantă tuşă de bacon afumat. Corpul mediu, zvelt, cu o structură bună şi un echilibru corect, cu taninuri înca astringente, susţine arome de fructe negre şi cacao, dar şi atingeri vegetale, care amplifică
senzaţia de suculenţă.
Maturare: timp de 12 luni în butoaie de stejar franţuzesc, a două folosinţa.
Recomandam o aerare scurtă a vinului și o temperatură de servire de 16-18º C.