Fabricat din extracte naturale de nuci coapte ceroase, macese, cafea, cacao si condimente. Rețeta băuturii a fost creată pe baza unei vechi rețete populare de tinctură din fructe de nucă, care se face și se consumă de mult în satele moldovenești. Aroma și gustul arată note de nuci coapte, cafea și ciocolată.
La producerea acestui lichior, nu se folosesc arome, îndulcitori și coloranți.
Terroirul Moldovei favorizează cultivarea viţei de vie şi crearea unor vinurilor ce se remarcă prin arome bogate florale si de fructe, care se reflectă în caracterul proeminet al divinului. Gustul elegant evoluează într-un buchet expresiv catifelat cu nuanțe de flori, vanilie și accente de stejar, ce trece lin într-un postgust memorabil.
Culoare: Auriu chihlimbar.
Miros: Note îmbietoare de alune de pădure, vanilie şi arome exotice de coajă de portocală, peste care se așterne un parfum floral fin.
Gust: Un buchet senzaţional ce combină elegant arome de caise uscate, note lemnoase, tutun, cuisoare şi flori de iris, care conferă o doză de prospeţime.
Finish: Delicat, cu note condimentate şi influenţe lemnoase.
Asociere gastroniomica: Un divin de cea mai bună calitate se savurează de obicei după cină, în calitate de digestiv. Se recomandă a fi consumat la o temperatură mai rece a camerei sau ușor răcit și lăsat să se încălzească în pahar, timp în care buchetul aromatic se va deschide armonios. Se asociază minunat cu un desert pe bază ciocolată și cu cafea.
Date tehnice : La baza divinului stă roada de struguri albi din 2009, preponderent Sauvignon Blanc, Feteasca Regală și Chardonnay, recoltate cu grijă în zona de Centru a Moldovei, Codru.
Vinul este decantat prin distilator cu coloană, în 4 nivele de purificare.
Dop Spumant perfect pentru pastrarea la rece a vinurilor spumante sau a diverselor sortimente de Champagne. Confectionat si patentat de italieni, dopul garanteaza calitatea organoleptica a vinului pana la o saptamana de la deschidere; produs inscriptionat cu sigla Crama Girboiu, ambalat individual.
Completam gama Bacanta Special Edition cu un vin savuros si unic. Traminer Roz este obtinut doar in ani favorabili, cand clima rece ne-a perfectionat atat aromele exotice cat si tipicitatea soiului.
Traminerul Roz este un soi de strugure care impresioneaza prin aroma sa exotica si aciditatea crocanta. Cultivat cu precadere in Germania, Alsacia si Alto Adige, Gewurztraminerul este un soi de clima rece care ne ofera vinuri usoare si expresive. Desi are multe similitudini cu Muscatul, Gewurztraminerul are tendinta sa fie mai aromat, cu o aciditate mai joasa si nivel alcoholic mai ridicat.
Cu o culoare roz pal cu reflexii portocalii, acest vin impresioneaza printr-o aroma pregnanta de lychee, petale de trandafir si gref roz.
Gustativ vinul este echilibrat cu o aciditate vibranta, alcool modic si un post gust fructat si savuros.
În cei peste 200 de ani de tradiţie, ingredientele divinurilor au rămas aceleaşi: struguri de cea mai bună calitate, lemn de stejar din inima Moldovei şi multă răbdare. În cazul de faţă, a fost nevoie de minimum 15 ani pentru a învechi distilatele ce compun acest sortiment elegant, al cărui buchet radiază pur şi simplu arome care mai de care mai sofisticate. Armonia absolută şi gustul special al sortimentului se datorează măiestriei cu care au fost alese aceste distilate, dar şi maturării în butoaie atent selecţionate pentru proprietăţile deosebite.
Notele degustării:
Miros: Nuanţat şi îmbietor, buchetul etalează note preţioase de ciocolată şi răşini.
Gust: Arome preţioase de migdală, lemn de stejar şi flori uscate, scăldate în ciocolată.
Un vin ales, intens colorat, delicat, cu fructuozitate și o structură de taninuri marcantă și un potențial mare de învechire. Aromele sunt fine, de zmeură proaspătă, afine, piper și scoțișoară. Gustul este intens și persistent.
Se asociaza excelent cu preparate din vanat, frigarui din berbecut si cascavaluri picante.