Un rom de înaltă calitate din Cane Island, provenit dintr-o sursă neobișnuită!
Această îmbuteliere unică provine din Thailanda – nu o națiune care este adesea asociată cu producția de rom. Se știu puține despre distileria sa de origine, dar știm că a fost învechită în butoaie de stejar alb american timp de minim 5 ani.
O ofertă intrigantă, acest rom oferă note de zahăr alb, trestie strălucitoare, vanilie, suc de lămâie, banane, fructe uscate subtile, sare de mare, niște stejar american, fulgi de cocos, puțină ciocolată cu lapte și frunze de tutun.
Un rom ademenitor, îmbuteliat la 43%, pentru un pic de corp în plus.
Încă o dată, Cane Island arată că pot găsi unele dintre cele mai interesante și delicioase spirite din jur.
Rom Bolivar , produs și maturat în frumoasa Venezuela. Romul a fost distilat utilizând un Column Still din trestie de zahăr locală premium.
Romul poartă numele lui Simon Bolivar, cunoscut drept Eliberatorul și eroul venezuelean, care a jucat un rol major în tranziția către independența față de Spania pentru mai multe țări din America de Sud și Centrală, inclusiv Venezuela. În plus, Bolivarul este moneda națională a Venezuelei.
Maturarea tropicală este de trei ori mai intensă decât coacerea în climă mai rece. Căldura tropicală intensifică interacțiunea dintre rom și lemn. S-a maturat în butoaie americane de ex- bourbon din stejar alb, ceea ce ia conferit o aromă lemnoasă plăcută cu notă de condimente și nuci.
După învechire, la rom s-au adăugat distilate de cacao și vanilie , obținându-se un gust unic cu echilibru și finețe perfecte. Recomandăm servirea curată sau în cocktailuri.
Premiat pentru whisky-ul irlandez al anului 2024 – Whisky Bible a lui Jim Murray. Natterjack Irish Whisky este un amestec unic, triplu distilat în adevăratul spirt irlandez și realizat cu atenție folosind tehnici irlandeze și americane.
Acest whisky irlandez excepțional este triplu distilat cu un amestec de 20% orz malț și 80% porumb. A fost amestecat în butoi și învechit în foste butoaie de bourbon înainte de a se finisa în stejar virgin american.
Îmbuteliat la 63% direct dintr-un butoi de stejar american Char 4, Natterjack Cask Strength este cea mai pură expresie a whisky-ului nostru. Cu arome de portocale, butterscotch și note de cuișoare pe nas, stejar pământesc la gură și un final încălzitor cu miere, acesta este un whisky cu caracter și complexitate.
Note de degustare:
Nas: O notă îmbietoare și intrigantă de portocale cu char numărul 4, făcând intrări aromatice îndrăznețe
Gust: Portocala și carbohidra ies în prim-plan, pe un fundal de malț, o sugestie de cuișoare și zahăr muscovado măcinat.
Finalizarea: Un finisaj cald cu miere, evocând seri confortabile în fața unui foc de bușteni cu un prieten
Un coniac complex și echilibrat cu note intense de fructe de toamnă și aluzii delicate de lemn. În gură, este onctuos și catifelat cu arome exotice precum scorțișoară, ghimbir și lemn dulce.
Soi: 100% Ugni Blanc
Culoare: galben-auriu cu reflexii arămii
Miros: intens cu note de fructe de toamnă și aluzii delicate de lemn
Gust: complex, echilibrat, onctuos și catifelat cu arome exotice precum scorțișoară, ghimbir și lemn dulce
În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru că se încălzește treptat și emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei.
Alcool: 40%
Cantitate: 700 ml
Temperatura de servire: 20-25°C
Producător: Cognac Raymond Ragnaud – Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Asamblaj excepțional de coniacuri din Grande Champagne, somptuos și armonios. Buchet foarte fin și rasat în care se împletesc armonios notele florale și cele de lemn. Gust delicat care debutează pe arome de caise uscate și portocale confiate cu final foarte plăcut care evidențiază plenitudinea unui coniac somptuos pe care-ți vine să-l ții cât mai mult în gură.
Soi: 100% Ugni Blanc
Culoare: arămiu închis
Miros: foarte fin și rasat în care se împletesc armonios notele florale și cele de lemn
Gust: suplu care debutează pe arome de caise uscate și portocale confiate; final foarte plăcut care evidențiază plenitudinea unui coniac somptuos pe care-ți vine să-l ții cât mai mult în gură
În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru că se încălzește treptat și emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei.
Alcool: 40%
Maturare: max.25 ani
Cantitate: 700 ml
Temperatura de servire: 20-25°C
Producător: Cognac Raymond Ragnaud – Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Nas compex, fin și fructat evidențiind note de citrice confiate și aluzii de pere, lămâie confiate, condimente și vanilie. Pe palatin, este proaspăt și elegant cu arome de mere, note de caramel și o adiere de piersică, mandarine, migdale și vanilie care se regăsesc în postgustul persistent.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Armagnac XO Premium se livrează în cutie de lemn.
96 Puncte Vinous:”De culoare arămiu deschis, dar bogat și onctuos în gură, cu sfârșit lung, catifelat. Delord XO este un Armagnac de 15 ani dense și complex cu parfum de flori sălbatice și ierburi aromate de primăvară și arome de de coajă de portocală, smochine, nuga și sfârșit superb și lung, pe note de crème brûlée. O valoare excelentă care-l va convinge pe un consumator convins de Bourbon să adopte brandy-ul francez.”
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord XO se livrează în cutie de lemn.
95 Puncte Wine Enthusiast:”Buchetul inițial este atipic, dar după aerare se instalează notele obișnuite ale parfumului de Armagnac: stejar dulce, prune uscate, caco, condimente și stafide. Atacul este asertiv, dulce și dominat de stafide; la mijlocul evoluției pe palatin, o adiere scurtă de alcool este urmată de arome grase de unt sotat, pastă de migdale, nuga și miere neagră. Postgustul este aromat, lung și dulce.” Minimum 10 ani vechime.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Armagnac Delord Bas-Armagnac Napoléon se livrează în cutie de carton.