Produsele companiei Buket Moldavii nu sunt doar un indicator al unui produs de calitate, acest brand este istoria și simbolul activității de vinificație a Moldovei. La urma urmei, această plantă a făcut faimoasa cramă Dubossary în întreaga Uniune Sovietică, care a primit ulterior numele uneia dintre celebrele sale băuturi.
Ce este aceasta bautura?
Fabricat din extracte naturale de nuci coapte ceroase, macese, cafea, cacao si condimente. Rețeta băuturii a fost creată pe baza unei vechi rețete populare de tinctură din fructe de nucă, care se face și se consumă de mult în satele moldovenești. Aroma și gustul arată note de nuci coapte, cafea și ciocolată.
La producerea acestui lichior, nu se folosesc arome, îndulcitori și coloranți.
”AKADEMOS” 25 Ani a fost elaborat și produs cu prilejul Jubileului de 70 Ani de la fondarea Academiei de Științe a Moldovei. Această capodoperă a fost obținută cu utilizarea distilatelor de vin, pentru divin produse după o tehnologie clasică ce prevede distilarea dublă la aparatele ”Charanta” (Charente, France), iar în scopul excluderii utilizării în producere a substanțelor chimice pentru tratare, precum și a sporirii esențiale a calității produsului finit, în cumul cu tratarea termică, unele componente de cupaj sunt actinate înainte de procesul de maturare a produsului cu ajutorul actinatorului ”Actini-France” cu raze infra-roșii și ultra-violete la diferită lungime de undă conform unui brevet de invenție german. Maturarea produsului se efectuează cel puțin 25 ani în butoaie de stejar secular, utilizate anterior la producerea vinului pelicular matur ”IALOVENI”. Astfel, buchetul este foarte expresiv și complex, iar gustul moale, armonios, amărui picant cu nuanțe de nucușoare prăjite și fructe uscate.
Nas impresionant de infuzie de ceai, caise coapte, coajă de portocală, lemn dulce, vanilie și toast. Pe palatin, este catifelat și delicat, cu o adevărată explozie aromatică – fructe coapte, vanilie, citrice, condimente, piele.
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord Récolte 2004 se livrează în cutie de lemn.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Skull Bay este inspirat de rutele istorice ale aromelor pe care navele au navigat în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, în jurul lumii și, prin urmare, și-a făcut misiunea de a combina arome și condimente grozave cu un rom premium.
Cel mai bun rom premium este produs printr-o distilare autentică a trestiei de zahăr și apoi expediat în Țările de Jos. Acolo este îmbogățit cu condimente naturale întunecate pentru a crea rețetele unice de Skull Bay.
Grappa di Bassano 24 Carati Oro de la Jacopo Poli este obținută din distilare artizanală, în loturi mici, cu alambic cu ciclu discontinuu și se păstrează în pivnițele distileriei, în butoaie mici de stejar francez. Fin elegant, cucerește nasul și palatul datorită versatilității sale.
Materie primă : cuvée de viță de vie aromatică din zona Bassano del Grappa.
Mod de producere : distilare artizanala, cu alambic de cupru cu cazane de abur;
Pentru Poli Marconi 46 Gin, producatorul folosește o metodă specială: aromele botanicelor sunt captate printr-o infuzie specială pe baie de apă și, în final, adăugate la distilat. Botanicele sunt ingrediente tradiționale, cum ar fi boabele de ienupăr, coriandru, cardamom și menta, precum și plante botanice mai exotice, cum ar fi pinul paraș, pinul munte și strugurii de nucșoară. Acestea din urmă sunt o necesitate pentru fundalul mărcii și fac din Poli Marconi 46 Gin o băutură minunată.
Cu un conținut de alcool relativ ridicat de 46% – de unde și numele ginului – Poli Marconi este un spirit intens. Totuși, scopul aici nu este efectul îmbătător, ci de fapt gustul: cu cât un gin conține mai mult alcool, cu atât aromele și substanțele botanice individuale pot fi detectate mai bine în palat. În cazul Poli Marconi 46 Gin, puteți aștepta cu nerăbdare atât arome vinoase, cât și arome, precum cele lemnoase, care funcționează grozav atât în gin tonic pur, cât și în amestec.
Five Icon Blend este un rom delicios și mai ales de înaltă calitate din colecția independentă Cane Island . Este un amestec de rom plăcut, cu un gust ușor dulce și cu note de fructe și vanilie.
Este făcut dintr-un amestec de cinci romuri emblematice care provin din Barbados (Foursquare), Nicaragua (secret), Guyana (Demerara), Panama (Varela Hermanos) și Guatemala (Darsa). Romurile au fost distilate folosind un alambic cu oală și coloană. Învechit în butoaie americane din stejar alb ex-bourbon .
După amestecare, romul a fost îmbuteliat cu 44 % alcool. Sticlele vin într-un tub cadou drăguț care va ieși în evidență din colecția dvs. sau din afișajul de bar.
Cane Island Rum este o marcă de rom premium cunoscută pentru calitatea sa excepțională și pentru gama diversificată de rom. Misiunea mărcii este de a prezenta aromele și caracteristicile unice ale romurilor din diferite insule din Caraibe. Numele Cane Island Rum derivă din legătura istorică dintre trestia de zahăr și insulele Caraibe, care au o tradiție de secole în producția de rom.
Cane Island Barbados Caribbean Aged Rum Extra Old este un amestec de rom de la Foursquare Rum și West Indies Rum Distillery. Acest rom este distilat prin procese de oală și alambic și este învechit timp de 3-4 ani în butoaie ex-bourbon.