Elisir Limone al familiei Poli este un limoncello clasic – unul dintre cele mai cunoscute lichioruri din marea tradiție italiană. Aroma proaspătă și stimulantă a cojii de lămâie și o structură alcoolică echilibrată au făcut din limoncello mult mai mult decât un digestiv plăcut. În ultima sută de ani, această licoare simplă și naturală a devenit un ritual de sfârșit de masă prin care se celebrează plăcerea de a mânca.
Poli Elisir Limone se face prin infuzarea în alcool a cojilor de lămâie, al căror ulei esențial conferă o notă tipică de citrice. Aroma lui amintește de plăcerea unei înghețate de lămâie savurată într-o zi frumoasă de vară.
Materia primă: coajă de lămâi din ”Riviera dei Limoni”, de pe malul Lacului Garda
Metoda de producție: infuzarea naturală de coajă de lămâie în alcool
Culoare: galben
Gust: dulce, catifelat și răcoritor, cu arome plăcute de lămâie
Alcool: 27%
Servire: răcit la 10-15°C, în pahare speciale în formă de lalea
Fiecare sticlă Clase Azul este un obiect de artă unic, sculptat şi pictat manual în Santa Maria Canchesda de artizani mexicani care îşi dedică talentul confecţionării unui produs 100% autentic la rândul său: tequila creată din agave albastre Weber organice, coapte în cuptoare tradiţionale din cărămidă timp de 72 de ore, imediat după recoltă. După coacere, miezul agavelor este zdrobit pentru extragerea sucului, căruia i se adaugă drojdii selecţionate pentru a porni fermentaţia. Urmează o dublă distilare a alcoolului pentru ca în final să se obţină acest elixir premium ce face cinste regiunii Jalisco şi Mexicului, peste tot în lume. Clase Azul Plata corespunde variantei silver din gamă şi captivează cu arome dulcege ce fac deliciul unei savurări tradiţionale, seci, din pahar tip flute.
Profil aromatic: Buchet delicat, care împleteşte nuanţe citrice şi ierboase, punând accentul pe mentă, lemongrass, ceai verde, vanilie și măr verde. Gustul este amplu, dulceag, catifelat și nu foarte intens, marcat fiind de vanilie, mentă proaspătă, lămâi Meyer și inserții de guava verde.
Culoare: Incolor, cristalin, cu accente argintii.
Recomandare de servire: Seacă, din pahar tip flute.
Clase Azul creează tequila Reposado ca pe o operă de artă, care cucerește cu aromele sale sofisticate și cu aspectul imaculat, dar și cu o prezentare premium prin îmbutelierea în sticlă ceramică ultrafină, sculptată și pictată manual în Santa Maria Canchesda de artizani mexicani. Fiecare tuşă de pensulă pictată pe sticla ceramică adaugă extra rafinament prețioasei tequila ce se distilează exclusiv din agave Weber organice, culese din Los Altos de Jalisco și coapte 72 de ore imediat după recoltă în cuptoare tradiţionale din cărămidă, iar atunci când miezul agavei degajă arome intense, e semn că poate fi extras sucul care se fermentează la rândul său pe drojdii selecţionate înainte de distilare. Odată sfârşit procesul de distilare, tequila se odihnește opt luni în butoaie de stejar selecţionate, timp în care își desăvârşește caracterul inconfundabil.
Profil aromatic: Buchet ultrafin, care îmbie cu note de vanilie, sirop de agavă, coajă de portocală glasată, banană și scorțișoară, urmat de un gust dulceag, care dezvăluie alune de pădure, vanilie, scorțișoară, cuișoare și sirop de agave.
Culoare: Auriu intens, cu reflexii galben deschis.
Recomandare de servire: Seacă, din pahar tip lalea.
Perfect ca digestiv sau ca aperitiv, Unicum Zwack Riserva este un lichior din plante tradițional unguresc cu o bogată istorie de brand în spate. Unicum a ales să ofere această licoare exclusivistă pasionaților, fiind o băutură realizată din nu mai puțin de 40 de plante. Ceea ce totuși ridică Unicum Zwack Riserva la rang de artă este dublul proces de maturare prin care trece, primul dintre ele fiind realizat în cel mai mare butoi al distileriei, butoi care este folosit de peste 80 de ani pentru crearea de băuturi inedite. De-a lungul timpului, butoiul a acumulat pe marginile interioare ceea ce poate fi numită miere neagră, o depunere a sedimentelor mai multor licori, care oferă acestui lichior o aromă aparte. Al doilea proces de maturare are loc în butoaie Tokaji Aszu, folosite anterior pentru celebrul vin Tokaij şi care imprimă nuanţe fructate absolut delicioase băuturii. Toate aceste aspecte se reflectă în caracterul deosebit al lichiorului Unicum Zwack Riserva, o băutură pe care vă invităm să o savuraţi în momente de pură relaxare.
Notele degustării:
Miros: Note predominant vegetale, ierboase, completate cu accente de caisă și mentă
Gust: Arome intense, care aduc în scenă tușe dulci-condimentate, fructe supracoapte şi ierburi aromatice
Divinul “Codru” a fost creat în 1974, cucerind pe cei mai experimentati experti. Este produs din distilati de vin maturizati în butoaie de stejar cu vîrsta medie de cel putin 20 de ani.
Putem canta ode în adresa calitatii lui si nici o nota nu va fi falsa. Culoarea profunda de un chihlimbariu-închis, complexul buchet bine format cu nuante rasinoase, gustul perfect si extractiv, îndelungata si placuta senzatie în post gust.
Setul este format dintr-o varietate de produse,si anume 8 sticle: divin Voievod VS 3 ani, Voievod VS 4 ani, Voievod VSOP 5 ani, Belii Aist VSOP , Balti XO, Speranta XO, Bucuria XO, Prazdnicii XO.
Divin produs din distilate pentru divin,invechite minimum 7 ani Barrique-uri si budane din stejar carpatic si caucazian. Se remarca printr-un buchet cu spectru larg de arome de fructe de vara tarzie, combinate cu note bogate de flori albe, iasomie.
Gust cu expresia perfecta a unui divin matur, cu arome pline de prune si portocale uscate, note de alune, ciocolata si scortisoara.
Divin produs din distilate pentru divin,invechite minimum 10 ani Barrique-uri si budane din stejar carpatic si caucazian. Se remarca printr-un buchet de note delicate florale din caprifoi, iris si arome rare de alune si smochine uscate.
Gust cu o multitudine de arome izbucnite, ca fatetele unui diamant, cu senzatii de topire a fructelor uscate.
Corp cu o textura moale din satin, cu finisaj superb.
Divin produs din distilate pentru divin,invechite minimum 15 ani in barrique-uri si budane de stejar carpatic si caucazian. Se remarca printr-o complexitate aromatica distincta, cu note de fructe confiate, accente de ciocolata neagra si migdale prajite.
Detine culoarea cuprului cu reflexii aurii si corp bine structurat cu o textura moale.
Gust bogat evidentiat prin nuante delicate de piersici coapte, lemn dulce si nucsoara, completat cu un post gust de lunga durata in care se impletesc notele subtile de miere si condimente orientale.
Produs din 2017 folosind tehnologia clasica, din distilate maturate cel putin 10 ani in butoaie de stejar.
Are o culoare chihlimbar profund, cu reflexii auriu închis. Are un buchet magnific, armonios, rasinos cu note de caramel si ciocolata. Maturitatea coniacului este bine subliniată de postgustul lung și echilibrat.
Se asortează bine cu carne slabă, brânzeturi mature și ciocolată neagră.
Balsamuri și lichioruri Buket din Moldova , vermuturi și vinuri – la această fabrică sunt produse peste 48 de produse diferite, pe bază de ingrediente naturale și aditivi aromatizanți (fructe, ierburi și fructe de pădure). Uzina Buket Moldavii a participat în repetate rânduri la concursurile „Cea mai bună întreprindere a URSS”. Potrivit directorului fabricii, ei nu urmăresc premii, pentru că sunt deja destule, doar au decis să demonstreze încă o dată tuturor că produsele lor sunt cu adevărat unice. Unicitatea produselor Buket of Moldova constă în naturalețea lor, fără utilizarea de aditivi artificiali.
Reteta originala :
Balsamul „Buket Fernet” este una dintre cele mai bune băuturi tonice care are proprietăți digestive benefice. Fabricat din plante medicinale naturale picante – aromate, precum aronia, măceșul, nucul, arnica, pelinul, leuzea, eleuterococul, sunătoarea, elecampanul. Cuișoarele, scorțișoara, migdalele dulci, coriandru, petale de trandafiri și menta adaugă gust picant.
La fabricarea produsului, producătorul a refuzat categoric să folosească îndulcitori, arome și coloranți.
Produsele companiei Buket Moldavii nu sunt doar un indicator al unui produs de calitate, acest brand este istoria și simbolul activității de vinificație a Moldovei. La urma urmei, această plantă a făcut faimoasa cramă Dubossary în întreaga Uniune Sovietică, care a primit ulterior numele uneia dintre celebrele sale băuturi.
Cum este această băutură?
Lichiorul de gutui este unul dintre cele mai bune lichioruri din această categorie pentru adevărații fani ai băuturilor dulci. Este facut din cele mai coapte fructe de gutui din Japonia, de culoarea socului si condimente aduse din tarile tropicale.
Lichiorul de gutui are o culoare gălbuie-aurie, îmbină perfect aromele de nucșoară și fructe și este absolut complet și plăcut, în timp ce notele de fructe exotice sunt clar exprimate în el. Acest efect a fost obținut de meșterii moldoveni, datorită rețetei originale și a măiestriei șlefuite de-a lungul mai multor ani. Aroma băuturii îmbină tonurile de nucșoară și mirosul plăcut de gutui.
Producătorul a refuzat categoric să folosească îndulcitori, arome și coloranți în procesul de producție al băuturii.
Recomandat pentru consum în formă pură la temperatura camerei sau ca parte a diferitelor cocktail-uri.