Un coniac complex și echilibrat cu note intense de fructe de toamnă și aluzii delicate de lemn. În gură, este onctuos și catifelat cu arome exotice precum scorțișoară, ghimbir și lemn dulce.
Soi: 100% Ugni Blanc
Culoare: galben-auriu cu reflexii arămii
Miros: intens cu note de fructe de toamnă și aluzii delicate de lemn
Gust: complex, echilibrat, onctuos și catifelat cu arome exotice precum scorțișoară, ghimbir și lemn dulce
În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru că se încălzește treptat și emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei.
Alcool: 40%
Cantitate: 700 ml
Temperatura de servire: 20-25°C
Producător: Cognac Raymond Ragnaud – Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Un coniac delicat și picant, fără a fi agresiv. Miros elegant cu note de condimente, coajă de portocală și fructe uscate. În gură, se remarcă notele vegetale de pieliță de strugure și cuișoare. Final picant cu o aluzie de mosc și o nuanță catifelată de vanilie.
Soi: 100% Ugni Blanc
Culoare: arămiu închis
Miros: elegant cu note de condimente, coajă de portocală și fructe uscate
Gust: note vegetale de pieliță de strugure și cuișoare; final picant cu o aluzie de mosc și o nuanță catifelată de vanilie
În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru că se încălzește treptat și emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei.
Alcool: 40%
Cantitate: 700 ml
Temperatura de servire: 20-25°C
Producător: Cognac Raymond Ragnaud – Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Asamblaj excepțional de coniacuri din Grande Champagne, somptuos și armonios. Buchet foarte fin și rasat în care se împletesc armonios notele florale și cele de lemn. Gust delicat care debutează pe arome de caise uscate și portocale confiate cu final foarte plăcut care evidențiază plenitudinea unui coniac somptuos pe care-ți vine să-l ții cât mai mult în gură.
Soi: 100% Ugni Blanc
Culoare: arămiu închis
Miros: foarte fin și rasat în care se împletesc armonios notele florale și cele de lemn
Gust: suplu care debutează pe arome de caise uscate și portocale confiate; final foarte plăcut care evidențiază plenitudinea unui coniac somptuos pe care-ți vine să-l ții cât mai mult în gură
În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru că se încălzește treptat și emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei.
Alcool: 40%
Maturare: max.25 ani
Cantitate: 700 ml
Temperatura de servire: 20-25°C
Producător: Cognac Raymond Ragnaud – Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Nas compex, fin și fructat evidențiind note de citrice confiate și aluzii de pere, lămâie confiate, condimente și vanilie. Pe palatin, este proaspăt și elegant cu arome de mere, note de caramel și o adiere de piersică, mandarine, migdale și vanilie care se regăsesc în postgustul persistent.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Armagnac XO Premium se livrează în cutie de lemn.
96 Puncte Vinous:”De culoare arămiu deschis, dar bogat și onctuos în gură, cu sfârșit lung, catifelat. Delord XO este un Armagnac de 15 ani dense și complex cu parfum de flori sălbatice și ierburi aromate de primăvară și arome de de coajă de portocală, smochine, nuga și sfârșit superb și lung, pe note de crème brûlée. O valoare excelentă care-l va convinge pe un consumator convins de Bourbon să adopte brandy-ul francez.”
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun
Vinificare tradiţională pentru a obţine un vin aromat, cu aciditate scăzută şi un nivel scăzut de alcool. Distilare continuă tipică pentru Armagnac: alambicuri cu coloană echipate cu plăci „picior de păianjen”, ideale pentru producerea Armagnac-urilor vechi. Maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc şi apoi în butoaie vechi şi foarte vechi până la data îmbutelierii menționată pe etichetă. Sticla de Vieil Armagnac Delord XO se livrează în cutie de lemn.
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Buchet intens de vanilie, sirop de arţar, coajă de portocală confiată, nuci şi condimente. Pe palatin, este echilibrat şi proaspăt, cu arome de pământ de pădure, stejar şi smochine. Sfârşit delicios.
Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort); la desert, este companionul ideal pentru fructe de pădure sau alte fructe – prune uscate, cireșe, zmeură, portocale și, bineînțeles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Millésime (Vintage, eng) – Armagnac produs din recolta unui singur an. Calitatea fiecărui Millésime depinde mult de condițiile climatice din anul respectiv. În Millésime-uri intră cei mai buni struguri, de pe parcele selecționate. Aceste Armagnacuri sunt făcute cu o grijă specială, astfel încât fiecare Millésime are o personalitate aparte și un stil propriu – mai tare sau mai slab, cu arome dominante de produse de patiserie sau de fructe uscate și cu note volatile sau mai dulci. Avem de-a face cu cea mai mare măiestrie artizanală.
Amatorii de Millésime-uri iubesc băuturile originale, care-i surprind prin tipicitate. Datorită rarității lor, ele au devenit un cadou extrem de special, asociat cu datele aniversare care ne marchează viața: zile de naștere, 25 ori 50 de ani de la căsătorie sau orice moment special în care am vrea să dăm timpul înapoi.
Terroirul Moldovei favorizează cultivarea viţei de vie şi crearea unor vinurilor ce se remarcă prin arome bogate florale si de fructe, care se reflectă în caracterul proeminet al divinului. Gustul elegant evoluează într-un buchet expresiv catifelat cu nuanțe de flori, vanilie și accente de stejar, ce trece lin într-un postgust memorabil.
Culoare: Auriu chihlimbar.
Miros: Note îmbietoare de alune de pădure, vanilie şi arome exotice de coajă de portocală, peste care se așterne un parfum floral fin.
Gust: Un buchet senzaţional ce combină elegant arome de caise uscate, note lemnoase, tutun, cuisoare şi flori de iris, care conferă o doză de prospeţime.
Finish: Delicat, cu note condimentate şi influenţe lemnoase.
Asociere gastroniomica: Un divin de cea mai bună calitate se savurează de obicei după cină, în calitate de digestiv. Se recomandă a fi consumat la o temperatură mai rece a camerei sau ușor răcit și lăsat să se încălzească în pahar, timp în care buchetul aromatic se va deschide armonios. Se asociază minunat cu un desert pe bază ciocolată și cu cafea.
Date tehnice : La baza divinului stă roada de struguri albi din 2009, preponderent Sauvignon Blanc, Feteasca Regală și Chardonnay, recoltate cu grijă în zona de Centru a Moldovei, Codru.
Vinul este decantat prin distilator cu coloană, în 4 nivele de purificare.
Thoreau Rhum & Cognac este amestecul original dintre rom si cognac, o bautura care imprumuta caracteristici specifice ambelor bauturi. Acest amestec, cel putin neobisnuit, intre 70% Rom de Guatemala si 30% Cognac VSOP, vine intr-o sticla care aduce un omagiu special lui Henry David Thoreau, scriitor, poet si naturalist american.
Aroma: Paleta aromatica larga, complexa si emotionanta, note de crème brûlée, scortisoara si flori de portocal, petale de trandafir si iasomie.
Gust: Moale, lung si armonios, bogat ca uleiul de nuca, cu o textura matasoasa.
Finish: Persistent, cu arome de fructe confiate si alune.
În cei peste 200 de ani de tradiţie, ingredientele divinurilor au rămas aceleaşi: struguri de cea mai bună calitate, lemn de stejar din inima Moldovei şi multă răbdare. În cazul de faţă, a fost nevoie de minimum 15 ani pentru a învechi distilatele ce compun acest sortiment elegant, al cărui buchet radiază pur şi simplu arome care mai de care mai sofisticate. Armonia absolută şi gustul special al sortimentului se datorează măiestriei cu care au fost alese aceste distilate, dar şi maturării în butoaie atent selecţionate pentru proprietăţile deosebite.
Notele degustării:
Miros: Nuanţat şi îmbietor, buchetul etalează note preţioase de ciocolată şi răşini.
Gust: Arome preţioase de migdală, lemn de stejar şi flori uscate, scăldate în ciocolată.