Un vin cu arome foarte intense de fructe și pomușoare negre zemoase și condimente în același timp. Gustul este mediu spre plin, suplu și mătăsos ca textură, cu tanine perfect integrate și nuanțe de stejar nobil. Fructuozitatea pură, dar bogată redau vinului un postgust lung și memorabil.
Acest vin are o culoare galben pai intensă și strălucitoare.
Olfactiv, aromele amintesc de fructe proaspete cu iz de mere, piersici și pere, cu nuanțe florale plăcute de salcâm, pe note minerale. Vin corpolent, cu un gust cald și moale, bine echilibrat de note proaspăt-sărate.
De culoare roz pal, acest vin prezintă note fructate de căpșuni și coacăze.
Olfactiv, predomină un fundal floral de trandafir sălbatic și ciclamen. La gust este proaspăt, destul de moale, caracterizat de taninuri ușoare și o plăcere excelentă de a-l bea.
De culoare rosu rubin intens si stralucitor, mirosul este dominat de fructe proaspete, cum ar fi zmeura si cireasa, urmate de note usor picante si erbacee. Pe palatin este amabil, moale si bine echilibrat de prospetimea vie.
Încă un vin semnat de Cosimo Varvaglione își face debutul în selecția noastră! Asamblaj de Negroamaro, Primitivo și Malvasia Nera, vă întâmpină cu un buchet frumos de fructe roșii coapte, gem de cireșe negre și o notă de vanilie și ciocolată. În gură, este corpolent, rotund și dominat de tanini catifelați, cu sfârșit persistent.
Soi: Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera
Culoare: roșu intens
Miros: fructe roșii coapte, gem de cireșe negre și o notă de vanilie și ciocolată
Gust: corpolent, rotund și dominat de tanini catifelați, cu sfârșit persistent
Recomandări gastronomice: ideal cu preparate din carne, vânat și brânzeturi maturate
Alcool: 15%
Tip: rosu / sec
Cantitate: 1500 ml
Temperatura de servire: 16-18°C
Strugurii sunt lăsați să se stafidească pe viță timp de cca 20 zile, în funcție de gradul de deshidratare. Scurtă macerare înaintea fermentației la temperatura de 12-14°C, pentru a extrage aromele caracteristice. Urmează fermentația la temperatură controlată de 24-26°C, timp de 20-25 zile. Apoi, vinul este separat de pielițe pentru a începe fermentația malolactică. Maturare 6 luni în baricuri de stejar franțuzesc.
Un vin deosebit de parfumat cu o aroma specifica florala de petale albe, cu usoare urme de condimente. Gustul acestui vin elegant il transforma intr-un partener potrivit pentru o gama variata de deserturi din fructe, branza dulce sau chiar ciocolata.
Un vin deosebit de parfumat cu o aroma specifica florala de petale albe, cu usoare urme de condimente. Gustul acestui vin elegant il transforma intr-un partener potrivit pentru o gama variata de deserturi din fructe, branza dulce sau chiar ciocolata.
Un cupaj limpede si stralucitor, cu o culoare galben-lamaie. Aroma proaspata de citrice, mere verzi, piersici, licii si flori de muscat. Gustativ, regasim aceleasi arome ca si olfactiv. Un vin proaspat, frumos echilibrat de aciditatea crocanta si un postgust lung si placut.