Timbrus – Chardonnay Barrel Fermented 2018

110.00 lei

Barrel Fermented Chardonnay a stat într-un butoi de stejar pe un sediment de drojdie subțire timp de 6 luni.
Nuanțele gingașe de stejar completează mai degrabă decât copleșesc vinul, accentuând specificul și eleganța acestuia.

„Rafinat” este cuvântul ce descrie cu exactitate Chardonnay-ul nostru.

Chardonnay este intens, răcoritor, se deschide cu arome de citrice și migdale, care sunt înlocuite de fructe tropicale și nuanțe de vanilie. Nota minerală este însoțită de arome ca: mere verzi, caise și ananas. Vinul intrigă cu un gust plin, generos, echilibrat, cu o textură netedă și o aciditate revigorantă. Un postgust îndelungat și persistent face ca acest vin să fie o combinație ideală pentru paste cu fructe de mare, carne albă, crustacee nobile și diverse brânzeturi.
Acest vin este recomandat să fie consumat proaspăt și tânăr, la o temperatură de 8-12 °C. Cu timpul, în vin se vor dezvolta note mai complexe și elegante, iar gustul va evolua spre unul mai sofisticat și mai bogat. Recomandăm acest vin pentru colecția personală, iar el nu va înceta să vă uimească prin evoluția sa timp de cel puțin 3 ani.
Aroma – vinul seduce prin prospețime și delicatețe cu note prezente de cafea, vanilie, în combinație cu citrice, măr verde, arahide și migdale.
Gust – intrigă prin generozitate și amploare cu o textură netedă și aciditate fragedă.
Postgust – îndelungat și persistent cu note de vanilie.

Recomandări gastronomice – vinul este ideal ca un aperitiv, precum și ca o însoțire pentru mâncărurile din carne albă, pește, crustacee, raci nobili și brânzeturi maturate.
Servire – +8°С…+12°С.

Terroir – Purcari, Republica Moldova.
Struguri – Chardonnay 100%. Recoltare manuală.
Maturare – 100 % fermentat în stejar, 85% lăsat în stejar tânăr timp de 6 luni.
Culoarea – galben-pai deschis.
Alcool: 13 %

Tara: Republica Moldoca
Producator: Crama Timbrus

error: Content is protected !!