Vinul ajunge, dupa un drum lung, in paharele noastre dupa ce boabele strugurilor trec prin soare si nori, ploaie si vant, dar mai ales prin mainile dibace ale culegatorilor.

Nu trebuie sa fii somelier ca sa intelegi ce scrie pe eticheta unui vin, dar noi va putem ajuta sa alegeti vinurile potrivite pentru diverse ocazii sau pentru mancare.

In magazinul nostru se regaseste o gama variata de vinuri albe si rosii, dar si rose, provenite in principal din cramele romanesti sau din Italia.

Vinul si mancarea trebuie sa fie un fel de “parteneri”, sa se ajute reciproc fara ca una dintre cele doua sa iti copleseasca gustul. Echilibrul intre mancare si vin este foarte important. Asadar, o mancare cu grasime are nevoie de un vin tare, o salata cu branzeturi poate intra si ea in categoria mancarilor cu grasime, in functie de sortiment.

Va prezentam o lista a combinatiilor potrivite, pe care sa o tineti mereu la indemana :

  • Sampania merge de minune cu orice e sarat, dar si la deserturi.
  • Vinul rosu (sec), pentru orice contine branzeturi.
  • Vinurile dulci gen Muscat merge de minune cu un desert pe baza de fructe.
  • Un Riesling sec se potriveste langa feluri picante si feluri dulci.
  • Un Chardonnay se potriveste excelent cu preparate din peste, servit cu sosuri bogate.
  • Pinot Noir exceleaza langa preparate cu carne, ciuperci si trufe.
  • Cabernet Sauvignon si carnurile rosii se completeaza perfect.