Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul minim adăugat înainte de dopuirea finală lasă aromele fine să stralucească. Perlaj fin persistent, postgust complex lung cu note minerale.
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare: min. 36 de luni
Tip: spumant alb / brut
Plai: Kiscsere, Tóka
Vol alc.: 12%
Dosage: 8 gr
Aciditate: 6,45 gr/L
Sticlă: 1500 ml
Degorjare: 2022
Producator: Crama Carastelec
MEDALII:
BEST IN CLASS Romanian NV Brut – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2021
National Champion – Best Romanian Sparkling Wine – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
BEST IN CLASS – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
GOLD – The Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA MAGNUM prin maturare îndelungată de minim treizeci de luni. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Culoarea somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de fructe roșii și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată de 36 de luni în sticlă. Un rose “serios”, profund, somptuos, elegant și proaspăt.
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Maturare: min. 36 de luni
Tip: spumant rose / brut
Plai: Tóka
Vol alc.: 12%
Dosage: 9 gr
Aciditate: 6,6 gr/L
Sticla: 1500 ml
Degorjare: 2022
Producator: Crama Carastelec
Carassia Rosé Magnum a câștigat medalie de aur la Campionatul Mondial de Șampanii și Vinuri Spumante 2022 din Londra, și i-a fost distins titlul de Campion National, cel mai bun spumant din România. Premiul special Best in Class i sa acordat pentru cel mai un spumant rose non-vintage.
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 22 de luni de maturare în sticlă. Notele elegante de brioșă, drojdie și cremozitatea vinului se combină și se completează cu prospețimea aromelor de fructe proaspete, arome fine de citrice, fiind susținute de aciditatea vinului și echilibrate cu dozajul. Perlajul fin și persistent învăluie palatul și dau eleganță vinului nu doar vizual ci și prin textura fină care le oferă. Postgust persistent cu note de fructe și flori albe. Structură armonioasă, echilibru perfect între prospețime și maturitate.
Medalii:
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2017
GOLD – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
BEST in CLASS – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2018
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2019 /Magnum
SILVER – Champagne and Sparkling Wine World Championship 2020
GOLD- Vinarium International Wine Contest 2021
Vinurile spumante sunt produse exclusiv cu metoda tradițională, champenoise, adică prin maturare în sticlă, în cazul spumantelor CARASSIA prin maturare îndelungată de minim douăzeci de luni, folosind soiuri tradiționale. Întreg procesul de vinificare, începând cu prima și a doua fermentare, trecând prin degorjare, până la îmbuteliere și etichetare, sunt efectuate în propria cramă cu cele mai moderne echipamente.
Soiuri: Chardonnay 100%, 21% reserve wine
Metodă de vinificare: maturat în această sticlă, metodă tradițională
Un vin spumant elegant și complex, care se află într-o constantă evoluţie, datorită contactului permanent cu drojdiile. Nasul dezvăluie note elegante de cireșe și flori albe. Pe palat, bulelele delicate și crocante sunt în echilibru armonios cu complexitatea soiului Pinot Noir, conferindu-i o textură uimitoare și interesantă.
Asocieri Gastronomice: sushi, fructe de mare, pește, legume la gratar
Editie Limitata: 3250 sticle
Soi: Pinot Noir
Tip: spumant alb / brut natur / metoda traditionala
Crama Bouvet Ladubay a fost infiintata in 1851 de catre Etienne Bouvet si sotia sa, Celestine Ladubay, devenind in timp una dintre cele mai apreciate si mai premiate case de vin spumant din Franta, din afara Champagne.
Bouvet Cremant de Loire Rose este un vin realizat din soiul de struguri Cabernet Franc. Intr-o frumoasa culoare roz somon deschis, vinul aduce in prim plan note olfactive de coacaze, zmeura, capsuni, fructe rosii, dar si ierburi condimentate.
Pe palat, vinul se dezvaluie fructat, proaspat si bine structurat.
Degustati acest vin la 6-8 grade Celsius, servit cel mai bine ca aperitiv.
Acest spumant este vinificat din struguri de Novac recolta 2019, conform metodei clasice: vinul de baza, fermentat in inox, maturat 6 luni in butoaie de lemn, a fermentat a doua oara in sticle. Dupa peste 2 ani de invechire pe drojdie in sticla, l-am degorjat fara dozaj, incadrandu-l, astfel, in categoria de spumant brut.
Rezultatul este un Spumant cu un buchet elegant de fructe proaspate in nas, un perlaj fin si persistent si un echilibru placut in gura.
Se ofera ca insotitor de peste afumat, de paté de ficat de gasca sau de rata, la fel ca si la carne fina de pasare sau de vitel. Sau il puteti incerca drept cheie pentru a deschide usile pentru conversatie si socializare.
Descoperă eleganţa aparte a spumantului Fetească Neagră Colocviu Vibe de la Cotnari ce este subliniată de culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin și persistent şi de limpiditatea cristalină.
Colocviu Vibe este un spumant cu vocație de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete și brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roșii de pădure.
Vechi soi românesc, tradițional în podgoria Cotnari, Francusa Albă era sursa vinurilor domnești, fine și pline de eleganță. Are parfum floral însoțit şi gust fructat, cu nuanţe citrice la final.
Vin spumant brut, obținut prin metoda tradițională de fermentare la butelii, din soiul alb cu o veche tradiție în podgoria Miniș, Mustoasa de Măderat si Chardonnay. Un spumant cu o perlare fină și durabilă, cu o aromă proaspătă, cu un gust fin, caracteristic vinului de bază. Un spumant elegant pentru evenimente speciale, și nu numai.