Feteasca Albă de Silagiu are o culoare galben-verzuie și un miros inconfundabil de flori de nalbă. La prima degustare a acestui vin vei simți aroma predominantă a caiselor, apoi în gustul lung vei remarca note de citrice.
Un vin perfect de savurat alături de preparate din carne de pasăre, salate sau preparate din pește slab.
Cu o culoare rosie rubinie de o mare intensitate,aceasta Feteasca Neagra ne dezlantuie arome de cirese negre si prune cu nuante afumate.Gustativ, ciresele sunt dominante pentru ca in postgustul lung sa intalnim note de piper alb.
Recomandam asocierea cu preparate din berbecut si vita.
Vinul Sauvignon Blanc are o aromă tipică a florilor de viță de vie, de o intensitate rară. La o primă degustare, vei simți notele vegetale, de lăstar de coacăz și la final nuanțele de măr Granny Smith cu care este îmbogățit.
Este un vin excelent de asociat cu aperitive sau salate, paste cu brânzeturi sau preparate din pește ori fructe de mare. Este potrivit, de asemenea, pentru preparatele din carne de pui.
Un Muscat Ottonel șiret, a cărui culoare galben pai te duce cu gândul la un vin cu arome fine. În pahar însă vei găsi o explozie de trandafiri și miere de tei care promite un gust dulce, totuși gustul său este unul sec, proaspăt, crocant care lasă în postgust o senzație lungă de citrice.
Prospețimea lui îți va răcori zilele calde de vară,și va însoți perfect un cheesecake.
Alb de Silagi este vinul alb fanion al Cramei Aramic, reflectând poate cel mai elocvent potentialul zonei Banat Silagiu. Vinul Alb de Silagi este obtinut din cupajarea soiurilor de Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba.
Vinul rezultat este unul complex, având fructuozitate, prospetime si mineralitate. Alb de Silagi trebuie racit la 12 grade pe toata perioada degustarii, fiind recomandat sa însoTeasca preparate pe baza de carne alba sau fructe de mare.
DOC – CMD Banat Silagiu
Cupaj: Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Feteasca Alba
DOC – CMD Banat – Silagiu
Invechire: Maturat 14 luni in barriquri de stejar romanesc + 1 an in sticla
Cupaj: Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon
Tip: rosu / sec
Alcool: 15 %
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Aramic
Roșu de Silagi – vinul roșu fanion al Cramei Aramic – reflectă cel mai bine potențialul zonei Banat – Silagiu.
Roșu de Silagi s-a realizat prin îmbinarea măiastră a 3 vinuri: Cabernet Sauvignon, Merlot și Feteasca Neagra, obținându-se un vin roșu sec, cu o culoare roșu rubiniu intens, reflexe violacee, miros tipic soiurilor: fructe roșii de pădure, bine coapte, vișine, prună uscată, dar și nuanțe de condiment dulce.
Persistența mirosului se regăsește și în gust, post-gustul fiind suficient de intens.
Este un vin care, servit la o temperatura de 16 – 18 grade, poate însoți orice preparat pe bază de carne roșie sau poate chiar vânat.
DOC – CMD Banat Silagiu
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Merlot și Feteasca Neagra
Tip; rosu / sec
Alcool: 14,5%
Cantitate: 750 ml
Producator: Crama Aramic
Ca o promisiune a unei adieri răcoroase, într-o zi toridă de vară, Roze-ul din Pinot Noir cu a sa culoare strălucitoare, te întâmpină cu arome tipice de fragi sălbatici, căpsuni ,urmând ca apoi in postgust să identificăm nuante de cirese albe, zmeură si petale de trandafir. Gustul este sprintar, cu o bună aciditate, corpolent si cu un final plăcut .
Se recomandă a fi acompaniat de următoarele preparate: aperitive, sushi, fructe de mare.
Un Cabernet Sauvignon căruia i se intuiește tinerețea din nuanțele violacee ce însotesc culoarea roșie strălucitoare. Aromele de prună uscată și frunze de tutun încep să ne arate că nu este prea devreme pentru a-l încerca. În gustul intens apar și note de coacăze care se continua în finalul lung și consistent. De asociat cu preparate din carne de vită, mistreț, berbecuț
Un Merlot care parcă ne dezvăluie din culoarea rubinie intensă senzația de catifelare pe care o simțim când îl gustăm. Aromele de vișine coapte sunt prezente atât olfactiv cât și gustativ, în finalul lung și intens acestea evoluează apărând note de dulceața de vișine.
Vă recomandăm asocierea cu preparate din carne de oaie, vită si vânat.
Producator : Crama Aramic
DOC – CMD Banat Silagiu
Origine : Silagiu
Regiune : Banat
Tara : Romania
Soi struguri : Merlot
Categorie : Vin roșu
Palier de gust : Sec
Alcool : 14,6 %
Continut : 0.75 L
ARAMIC Muscat Ottonel demisec este un vin cu o culoare galben aurie, strălucitoare, și arome amețitoare de floare de busuioc și faguri de miere. Gustul este proaspăt și echilibrat, completat cu note intense de dulceata de portocale. Postgustul , amplu și revigorant, este dominat de fructe tropicale.
Recomandăm asocierea cu deserturi pe bază de fructe.
DOP / DOC – CMD Banat Silagiu
Producator : Crama Aramic
Origine : Silagiu
Regiune : Banat
Tara : Romania
Soi struguri : Muscat Ottonel
Categorie : Vin alb
Palier de gust : Demisec
Alcool : 13,6 %
Continut : 0.75 L
Cu o culoare in care nuantele verzui au fost inlocuite cu galbenul pal datorat contactului cu lemnul de stejar, Aramic Chardonnay isi dezvaluie initial aromele de toast si pepene galben pentru ca dupa aerare sa apara usoare tente de unt, vanilie si cuisoare.
In gust apar si note de caise confiate si piersici albe, finalul lung si extrem de complex, indemnandu-te sa-l asociezi cu preparate din somon, butterfish, fructe de mare paste si salate.