Asamblaj al celor mai bune vinuri din crama noastra, selectate atent de oenologul George Cojocaru.Numele vinului este inspirat de numele vinului produs de Liviu Rebreanu in onoarea sotiei sale Fanny Rebreanu, in Stefanesti, unde detinea o casa “frumos potrivita cu cinci pogoane de vie”.
Editia a IV-a – 4000 de sticle.
Note de degustare : Un asamblaj dominat de prune uscate, cirese si visine negre, este imbogatita cu note de trufe, cacao si arome seducatoare de lemn.
Asociere culinara: Se potriveste cu carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc), vanat.
Temperatura de servire: 16 – 18 grade Celsius.
DOC – CMD Stefanesti Arges
Asamblaj:
– Feteasca Neagra 2019 (85%) – maturat 12 luni in baric nou romanesc
– Cabernet Sauvignon stafidit 2017 + Feteasca Neagra 2017 (15%) – maturat 24 luni in baric nou romanesc
Un cupaj elegant, corpolent, cu arome exotice si aciditate moderata, bine integrata. Culoarea galben verzuie indica un vin tanar, cu arome de flori de soc si mere verzi.
Asociere culinara : Potrivit cu peste, carne alba (pui, curcan, gaina), fructe de mare (crustacee: creveti, homari, crabi, languste; moluste: scoici, melci, calamari, sepii, caracatite), branzeturi.
Temperatura de servire: 10 – 12 grade Celsius.
DOC – CMD Stefanesti Arges
Alcool: 13 %
Cantitate: 750 ml
Soi: Sauvignon Blanc & Feteasca Regala
Tip: alb / sec
Producator: Casa de Vinuri Stefanesti