Perfect ca digestiv sau ca aperitiv, Unicum Zwack Riserva este un lichior din plante tradițional unguresc cu o bogată istorie de brand în spate. Unicum a ales să ofere această licoare exclusivistă pasionaților, fiind o băutură realizată din nu mai puțin de 40 de plante. Ceea ce totuși ridică Unicum Zwack Riserva la rang de artă este dublul proces de maturare prin care trece, primul dintre ele fiind realizat în cel mai mare butoi al distileriei, butoi care este folosit de peste 80 de ani pentru crearea de băuturi inedite. De-a lungul timpului, butoiul a acumulat pe marginile interioare ceea ce poate fi numită miere neagră, o depunere a sedimentelor mai multor licori, care oferă acestui lichior o aromă aparte. Al doilea proces de maturare are loc în butoaie Tokaji Aszu, folosite anterior pentru celebrul vin Tokaij şi care imprimă nuanţe fructate absolut delicioase băuturii. Toate aceste aspecte se reflectă în caracterul deosebit al lichiorului Unicum Zwack Riserva, o băutură pe care vă invităm să o savuraţi în momente de pură relaxare.
Notele degustării:
Miros: Note predominant vegetale, ierboase, completate cu accente de caisă și mentă
Gust: Arome intense, care aduc în scenă tușe dulci-condimentate, fructe supracoapte şi ierburi aromatice
Produsele companiei Buket Moldavii nu sunt doar un indicator al unui produs de calitate, acest brand este istoria și simbolul activității de vinificație a Moldovei. La urma urmei, această plantă a făcut faimoasa cramă Dubossary în întreaga Uniune Sovietică, care a primit ulterior numele uneia dintre celebrele sale băuturi.
Cum este această băutură?
Lichiorul de gutui este unul dintre cele mai bune lichioruri din această categorie pentru adevărații fani ai băuturilor dulci. Este facut din cele mai coapte fructe de gutui din Japonia, de culoarea socului si condimente aduse din tarile tropicale.
Lichiorul de gutui are o culoare gălbuie-aurie, îmbină perfect aromele de nucșoară și fructe și este absolut complet și plăcut, în timp ce notele de fructe exotice sunt clar exprimate în el. Acest efect a fost obținut de meșterii moldoveni, datorită rețetei originale și a măiestriei șlefuite de-a lungul mai multor ani. Aroma băuturii îmbină tonurile de nucșoară și mirosul plăcut de gutui.
Producătorul a refuzat categoric să folosească îndulcitori, arome și coloranți în procesul de producție al băuturii.
Recomandat pentru consum în formă pură la temperatura camerei sau ca parte a diferitelor cocktail-uri.
Produsele companiei Buket Moldavii nu sunt doar un indicator al unui produs de calitate, acest brand este istoria și simbolul activității de vinificație a Moldovei. La urma urmei, această plantă a făcut faimoasa cramă Dubossary în întreaga Uniune Sovietică, care a primit ulterior numele uneia dintre celebrele sale băuturi.
Ce este aceasta bautura?
Fabricat din extracte naturale de nuci coapte ceroase, macese, cafea, cacao si condimente. Rețeta băuturii a fost creată pe baza unei vechi rețete populare de tinctură din fructe de nucă, care se face și se consumă de mult în satele moldovenești. Aroma și gustul arată note de nuci coapte, cafea și ciocolată.
La producerea acestui lichior, nu se folosesc arome, îndulcitori și coloranți.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.
Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Sortimentul unguresc obţinut din peste 40 de plante, ierburi şi condimente care provin de pe toate continentele este unic în lume. Pentru a extrage arome cât mai intense, ingredientele sunt iniţial macerate şi distilate, după care lichiorul este învechit timp de şase luni pe pat de prune uscate, în butoaie din lemn de stejar. Prunele ungureşti împrumută arome uşor afumate sortimentului în timpul maturării, conturând un buchet absolut special. Unicum Szilva poate fi savurat sub formă de shot rece sau poate fi folosit ca ingredient în long drinks.
Notele degustării:
Miros: Un buchet expresiv, unde se disting note de prune, lemn dulce şi condimente, în special anason stelat.
Gust: Notele amărui de plante medicinale sunt frumos echilibrate de aromele dulci de fructe, accentele citrice şi influenţele de lemn dulce şi cacao.
Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Dacă Italia are caffe corretto şi Scoţia are „rugby tea” , iată că a venit rândul Ungariei să îmbine cafeaua cu alcoolul într-o combinaţie de gust unică, pe numele său Unicum Barista. Există o tradiţie străveche de a combina lichior pe bază de ierburi cu un pic de cafea, iar Unicum Barista readuce în atenţia consumatorului modern acest obicei prin tonicul mix recent creat. Astfel, gustul dulce-amărui al clasicului Unicum care-şi extrage aromele dintr-un total de patruzeci de plante şi condimente, este complimentat cu aroma proaspătă de cafea Arabica pentru a dezvălui pură savoare în degustare. Descoperiţi aromele intense ce definesc Unicum Barista savurând lichiorul sec, răcit până la 5-6 grade Celsius sau la temperatura camerei, precum şi în compoziţia unor mix-uri delicioase.
Notele degustării:
Miros: Note ample de espresso şi vişine în ciocolată neagră, complimentate cu adieri de vanilie.
Gust: Arome intense de cafea, alintate cu accente ample de ciocolată.
Pallini Limoncello este produs folosind lamai fusiforme Sfusato Amalfitano, mari si grele, recoltate manual. Cojile sunt sigilate in vid si utilizate in maxim de 24 de ore, urmarindu-se indepartarea cu atentie a partii albe, amare, de sub invelis.
Partea galbena este apoi imbibata in alcool pur si indulcita cu zahar italian din sfecla, cu un strop de ulei de lamaie, pas ce adauga o aroma extraordinara lichiorului Pallini.
Limoncello poate fi servit simplu, rece, cu sau fara gheata, ori in cocktailuri racoritoare, de sezon estival.